Ismertek jó trükköket kézipoggyászos utazáshoz, amikkel jobban ki tudom használni a méretet és folyadékkorlátozást?
Olyat, mint pl. a szárított fogkrém pöttyök.
Vagy láttam szappan formátumú sampont is, fogtablettát, ilyesmiket hol lehet kapni itthon?
Magic következik.
Magadba kell nézned, és eldöntened, mi a fontos számodra és mi nem az. Aztán a fontosak közt is szelektálni, és megtalálod a lényeget. Ami tényleg kell.
A fene sem kéri, hogy a fogkérmet pöttyögtesd. Csak hogy tudd eldönteni, mik azok a ruhadarabok, amik igazán fontosak. És tudd, mi az a néhány tisztálkodószer, ami a lényeg.
Ha ezeket megtaláltad, készen is vagy.
No jó, a végére marad egy trükk. Fel kell tekerni a ruhákat, úgy kisebb helyet foglalnak.
De tényleg ne told túl a dolgot. Minden fejben dől el.
Miután csak 10 darab 100 ml-es palackot lehet vinni a kéziben, és nőként nem egy darab szappan az összes piperecuccom, ezért nekem nagy segítség a "pöttyögtetés" vagy a már fent említett samponszappan.
És mielőtt valaki azzal jönne, hogy ilyeneket kint is tudok venni, nem, nem fogom állandóan kint megvenni mivel elég gyakran repülök, és egyrészt drágább kint megvenni, másrészt a maradékot megint nem tudom hazahozni, így megy a szemétbe.
A piperecikkekre is vonatkozik, hogy meg kell tanulnod szelektálni. Ha nem férsz bele a 10*100-ba, akkor valamit rosszul csinálsz.
De az utazásban az a jó, hogy az így megtanult dolgok átmennek a hétköznapi rituálékba is. Talán... de félve mondom már ... ha jó utazóvá válsz, ráérzel, a szempillaspirál nem tesz szebbé. A szádat nem kell mindig kihúzni, a hónaljad nem kell mindig makulátlan legyen.
De miket is mesélek itt...
Nőként volt nálam 1 db mini sampon, 1 db mini tusfürdő, 1 db mini testápoló, 1 tubus fogkrém, egy 50 ml parfüm és egy 100 ml kontaktlencsefolyadék. Ennél több minek? Különben is szokott lenni a szállodákban.
Szappan formátumú sampon emlékeim szerint a Lush üzletekben van egyébként. (Nem tudom, pesti vagy-e, de asszem online boltjuk is van.)
Ruhák feltekerve jó ötlet.
"nem, nem fogom állandóan kint megvenni mivel elég gyakran repülök, és egyrészt drágább kint megvenni, másrészt a maradékot megint nem tudom hazahozni, így megy a szemétbe."
És ha megy a szemétbe, akkor mi van? 1 azaz egy euro/font értékű termékekről beszélünk. Ha neked 1 euró lelki problémát okoz, akkor ne utazz.... Szánalomra méltó, ahogy kiskapukat próbálsz keresni és eredményként totál használhatatlan dolgok jönnek csak szóba.
Tehát igen, megveszem kint a tusfürdőt, igen, megveszem kint a fogkrémet, és nem csinálok hülyét magamból pár euró megspórolása érdekében.
12:11
Teljesen igazad van !
Régebben csak az utazott repülőn akinek volt rá pénze és ez szelektálta, hogy csak kifogástalan urak és hölgyek legyenek ott.
Ma meg csak meg kell nézni egy fapadost, amiben olyan alakok vannak, mintha egy szabolcsi restiben lenne az ember...
10-15 euró egy normális sampon, plusz egy balzsam, te élettelen nyomorék, persze hogy nem dobom ki.
Még te pofázol, mikor 1 eurós samponnal mosol hajat? Vicc..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!