Ti hányszor repültetek eddig? Milyen élményeitek vannak?
Nincs nagy jelentősége a kérdésnek, nem tudom leellenőrizni, hogy igazat mondtok-e. Egyszerű közvélemény kutatás...
Én 19 éves vagyok, eddig 8x repültem. Utálom a repülést, mindig halál félelmem van, de sajnos augusztus végétől 2-3 havonta fogok majd.
Ti hányszor repültetek? Milyen élményeitek van? Kort is írjatok.
Jónéhányszor repültem már.
Egyszer N.Y. -ban hatalmas viharban szálltunk fel egy Deltával, csak úgy recsegett-ropogott a gép a kifutón. Álltunk sorban és néztük, hogy hogyan sikerül az előttünk lévő gépeknek a start. Hát nagyon billegtek! Amikor mi következtünk, nem sokkal a felszállás után és pont kanyarodás közben, hirtelen több tíz métert zuhantunk. Egy csomóan sikoltoztak. De szerencsére ura volt a pilóta a helyzetnek. Leszálláskor nagy tapsot kapott.
Ennél jóval kellemesebb élmény volt, hogy Lisszabonból a Bp.-re tartó járaton részegen hangoskodott a 100 tagú c.zenekar egy része- ezért a sztyui minket átültetett az első osztályra. Fenséges volt elfeküdni a bőrülésen...
Legrosszabb élményem pedig az volt, amikor egy kis ultrával "lezuhantunk". Szerencsére túléltük mindketten, de a gép az totálkáros lett.
"Rendszeresen repülök, de sosem mehetek akkor a wc-re amikor akarok, soha nem látom a filmet, és mindig ablak mellett kell ülnöm!
- Ne szórakozzon már kapitány úr, hanem kezdje meg a felszállást!"
Viccet félretéve, még egyszer sem repültem. Pedig majdnem minden nap reptéren vagyok. Lehet idén kipróbálom.
Őszintén szólva fogalmam sincs, rengetegszer. Az elmúlt pár évben évente legalább 5-6 alkalommal repülök, néha több (munkaügyben is előfordul).
Általában egyszerűen unalmas (mindig van nálam zene és könyv, de utálom a reptéren való időpocsékolást). Volt már pár durvább turbulenciában részem, de a legrosszabb élményem idáig az volt, amikor két átszállással jöttem Argentínából és több, mint 30 óra volt mindennel együtt az út. A sok ülés baromi fárasztó volt, ettől még megteszem újra úgyis :)
Kétszer utaztam úgy, hogy repülővel mentem, ebből az elsőnél 2 átszállásom volt, így az oda-vissza utakat is beleszámítva összesen 8 db repülésről van szó :) Nagyon élveztem, egyedül a fel- és leszállás kellemetlen kicsit a füldugulás miatt, de ezt rágóval vagy cukorkával lehet enyhíteni. A hosszabb utak valóban unalmasak, bár olyan járatokon mindenkinek van egy fedélzeti számítógépe, ahol nézhetsz filmeket, hallgathatsz zenét, vagy csekkolhatod, hol tart éppen a gép. Nézelődni is nagyon jó, én pl. imádtam, amikor borult volt az ég, és fentről láttuk az összefüggő fehér felhőtakarót, mintha a mennyországban lettünk volna :)
A halálfélelemről annyit, hogy sokkal nagyobb eséllyel halsz meg a reptérre vezető út során, mint a repülőn. Sokan azért félnek a repüléstől, mert ha lezuhan egy repülő, akkor azzal van tele a sajtó, de ha belegondolsz, éppen azért számít nagy hírnek az ilyesmi, mert nagyon ritka. A közutakon ehhez képest naponta történnek halálos balesetek, még ha csak Magyarországot vesszük, akkor is.
27/F
Nagyjából 100 körül lehet most, évi 10-12 út szokott összejönni, hol turistaként, hol munkaügyben.
1 út számit 1 repulesnek vagy minden felszallas? Mert 1 oda vissza utam volt 1-1 átszállással.
Eleg unalmas volt foleg a hosszabb resze ami kb 8 ora na meg egyedul is utaztam. Legkozelebb 2 honapon belul repulok a menyasszonyommal. Ugyan az az ut csak nem leszek egyedul :)
6x, mindig 1-2 órás utakra, de azokon is halálra untam magam, főleg ha felhős az ég. Landolás előtt 20 perccel mikor elkezd ereszkedni a gép, bedugul a fülem, és pattog, gyűlölöm.
Csak azért szeretem mert 800-1500km-eket meg lehet tenni 1-2 óra alatt, ami autóval 10-20 óra lenne, de egyébként hót unalmas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!