A gép landolása után miért szoktak tapsolni a népek?
Mire jó ez?
Ez nem proli magyar szokás. Sok gépen tapsolnak. A tapsolás a pilótáknak szól, akiknek az utasok tapssal köszönik meg, hogy épségben elvitte őket a célállomásig.
2017. jún. 14. 23:37
Egyfajta elismerés a pilótáknak, én nem szoktam tapsolni, de nem is zavar ha mások igen.
2017. jún. 15. 00:11
"Vagy ez csak ilyen proli magyar szokás?" - ez sok mindent elmond rólad
általában csak akkor tapsolnak ha szépen, könnyedén teszi földre a gépet, ha jól odavágja a betonhoz akkor nincs taps.
2017. jún. 15. 00:13
Régi hagyomány abból az időből, amikor a repülés még valami különleges dolog volt.
Ha megnézed, ma már csak azok tapsolnak, akik szökőévente egyszer repülnek. Vagy akik mennek legénybúcsúra, és már van bennük pár sör.
Szerintem is proli szokás, de annyi baj legyen.
2017. jún. 15. 03:35
A tapsolás nem érdekel, de a proli szokást emlegetőkről azt gondolom, elég kevés ismeretük lehet erről, viszont szeretnek másokat fikázni. Igazából ez se érdekel, csak gondoltam, szólok....
2017. jún. 15. 09:34
6/17 A kérdező kommentje:
Jo a proli kifejezes talan erős.
De most kerdeztem még par ismerősöm, azt mondják, csak a charter, meg fapadosokon szoktak tapsikolni, menetrendszerinti járatokon sose. Vagyis akkor nem nemzetiseg fuggő a dolog, hanem az alacsonyabb minosegű szolgaltatasokat igenybevevők sajatja ez.
Hozzateszem en is tobbszor utaztam igy, mint dragabb jaraton, de vhogy eszembe se jutna tapsolni a vegen.
Ha már véleménynyilvánításba ment át a dolog, valóban proli szokás, alapvetően a magyar vonatkozású fapadosokon történik csak ez. No meg a chartereken. Sem hagyományos légitársaságnál, sem Ryanairnél (amin többnyire külföldiek utaznak) nem tapsolnak a pilótának, miközben az a munkáját végezte.
2017. jún. 15. 14:00
Ez egy régről megmaradt szokás, mindenki örült, hogy földet ért, megtapsolják a pilótákat, személyzetet. Én régóta repülök, régebben a menetrend szerintin is tapsoltak, sőt... De azt látom, teljesen kikopik ez a szokás, annyira mindennapos dolog lett a repülés.
2017. jún. 15. 14:46
9/17 A kérdező kommentje:
Azert örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.
A magyaroknak sok bunkó szokása van (őszintén szólva, jó néhánynál ott kezdődik, hogy léteznek) de ez speciel egyáltalán nem kizárólagos magyar szokás pl.
[link] [link] 2017. jún. 15. 21:58
Kapcsolódó kérdések: