Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Az öcsém még soha nem repült...

Az öcsém még soha nem repült és jönne ki hozzám Angliába. Lehet olyat, hogy valaki egészen bekíséri a kapuig? (Ő 15 éves)

Figyelt kérdés
2017. jan. 11. 11:27
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Termeszetesen - ha az illeto is vesz maganak jegyet, es becsekkol. Maskulonben nem. Felteszem, 15 evesen a testvered mar ismeri a szamokat es a betuket, igy meg tudja talalni pl. a B11-es kaput a diszkret 150x150-es tablak eligazitasa alapjan. Arra figyeljetek, hogy legyen nala szuloi engedely kiskoru reven, letanuzva vagy ami meg jobb kozjegyzo elott megirt.
2017. jan. 11. 11:45
 2/5 anonim ***** válasza:
55%
Van arra lehetőség kiskorúak esetén, hogy egy rokon az indulási reptéren átadja a stewardessnek, aki az érkezési oldalon átadja egy meghatározott személynek. Érdeklődd meg a légitársaságnál, jövőre az én lányom is így fog utazni.
2017. jan. 11. 11:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Vagy egyszerűen amikor becsekkolja a bőröndjét, akkor keresel a sorban értelmesnek és megbízhatónak tűnő embereket, és megkéred, hogy segítsenek a gyereknek. De egyébként Ferihegyen a tranzitban van személyzet, ők is segítenek, ha kell, de még a bolti pénztáros is, csak kérdezni kell. Egy 15 évest már szerintem nem kell egész a kapuig kísérni, ha megmondják neki, hogy pl a B10-es kapuhoz menjen, esetleg valaki meg is mutatja neki, hogy az merre van, akkor valószínűleg elboldogul, hacsak nem félkegyelmű. Szóval nyugalom, tuti, hogy nem lesz probléma.
2017. jan. 11. 14:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is ennyi idősen repültem először egyedül. Semmi baj nem volt megtaláltam mindent ha valami nem ment megkérdeztem egy takarítót. Az angol hatàrnál volt baj mert nem volt nálam szülői nyilatkozat de lebeszéltem. Ha amúgy talpra esett szerintem adjatok neki egy szülői nyilatkozatot és egyedül megoldja. Mondd neki hogy nézzen ki egy két embert és kövesse őket. Kérdezzétek meg hogy ő mit szeretne.
2017. jan. 11. 15:26
 5/5 anonim ***** válasza:

UM (kíséret nélküli gyerek) általában 5-12 (van ahol 14) éves gyerek lehet és nem mindegyik légitársaság vállalja. Amelyik vállalja, ott a földi kiszolgáló cég alkalmazottja (egy check-ines) a check-in pulttol elkíséri a gyereket a repülőig, onnan a stewardessek figyelnek rá, majd érkezéskor ugyanúgy egy check-ines fogja várni, aki kiviszi a várakozó rokonhoz. Ez egy szolgáltatás aminek ára van.

15 éveseket nem is visz el minden légitársaság (pl Ryanair nem) de amelyik elviszi, ott sincs mindig lehetőség ilyen szolgáltatást kérni.

Egyébként ha kijut Angliában a határon még lehet probléma. Én 16 évesen repültem és addig nem engedtek át, míg anyámat oda nem vittem, hogy vele vagyok.

A többit már leírták előttem.

Egy repteres.

2017. jan. 11. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!