Hogyan kell "repülni"?
15 éves vagyok. Már repültem egy párszor, de nem egyedül. Jövőhéten egyedül kell utaznom. Nem vagyok annyira tisztában a repteren való eljárásokkal kapcsolatban. Ryanair Boeing 737-es repülővel készülök a London Luton-i reptérre utazni, hogy karácsonyt a nagyszüleimmel tölthessem. :) El tudnátok magyarázni lépésről lépésre a repteren való eljárásokkal kapcs mindent a beszállásig?
Előre is nagyon köszönöm! :)
"Ryanair Boeing 737-es repülővel készülök a London Luton-i reptérre "
biztos hogy nem. a ryanair a stanstedre jár Budapestről
Ryanairnél nincs unaccompanied minor szolgáltatás, 16 éves kor alatt nem utazhatsz egyedül, és nem a Lutonra megy. Szerintem te a Wizzairre gondoltál, az tényleg a Lutonra repül és mehetsz rajta 15 évesen is.
A beszállókártyád legyen kinyomtatva, mert a reptéren drága. Bemész a reptérre (nem írtad, hogy Pest vagy Debrecen, de Pesten a B terminálra kell, az a baloldali), a checkin 2 órával indulás előtt nyit, beállsz abba a sorba, ahol kiírják a járatodat, odaadod a checkinesnek a beszállókártyát és útlevelet, felteszed a feladandó poggyászt a futószalagra. Utána mész a biztonsági ellenőrzésre, itt a kézitáskát, fémtárgyakat beteszed a kosárba és a futószalagra teszed, laptopot külön, folyadékokat egy zacsiban külön (max 1 decis kiszerelésben lehetnek és mindnek bele kell férni egy önzáródó tasakba, ami kapható a reptéren). Innen bemész a tranzitba, elbámészkodsz a boltokban, megnézed, melyik kaputól indul a géped. Átmész az útlevélellenőrzésen át a B terminálra, megkeresed a kapudat, innentől nem lehet elrontani. Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!