Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Elirták a nevem a repülőjegyen...

Elirták a nevem a repülőjegyen. Lehet ebből gond?

Figyelt kérdés
Más intézte számomra a repcsi jegyet külföldről. Két betűt összekevert. Már ki van fizetve a jegy meg minden. Most kaptam meg. Születési dátum ok, de a nevemben van hiba. Elfogadják majd igy? Mivel látni fogják ellenőrzéskor, hogy az útlevelemben szereplő név a jegyen lévő nem egyezik :S
2016. okt. 21. 13:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
En paraztam de pl. baratnomnem a nevet szokozzel irtam le, a keresztnevet, veletlen ( tehat ket szo lett nagybetukkel😀). Nem foglalkozott vele senki.
2016. okt. 21. 19:03
 12/16 Ignis Subdialis ***** válasza:
47%

Sajnos a válaszértékelésből semmilyen következtetést nem lehet levonni a válaszadó személyére, mert az osztályzatok javarészt az osztályozókat minősítik. Hogy milyen értékeléseket kapsz, annak a legfőbb tényezője az értékelő

- szövegértési képessége

- érzelmi érintettsége

- agyi képességei

Általában nem azt nézik, hogy az adott válasz az tényleg egy jó és hasznos válasz-e a feltett kérdésre, csak hogy tetszik-e nekik vagy nem. Ez szubjektív, nem objektív mérce. Pl. az egy szerencsés véletlen itt, hogy a válaszom jó százalékon áll, más kérdéseknél az sokkal pontosabb és használhatóbb válaszaim 0%-osak és nem tudod kitalálni, hogy mi mást tudnál még írni, mert részletesen tételesen válaszoltál és még esetleg jó tippeket is adtál bónuszba.

Az a tendencia, ha valaki nem egy született troll, hanem tényleg hatékony válaszokat ad, először magasról fogja kezdeni, majd minél több választ ad, annál jobban leértékelik majd, pusztán azért mert sokan látják. Úgyhogy a magas százalék max azt mutatja, hogy az illető nem túl aktív, vagy esetleg hogy nagyon egyszerűen fogalmaz, ezért az oldalon nagy számban előforduló nem túl cizelláltan gondolkodó egyének is felfogják. Ezért szerintem ez alapján ne ítéljünk.

2016. okt. 21. 23:44
 13/16 anonim ***** válasza:
29%
3 karakter hiba lehet a névben, sőt még Lizi is lehetsz Elizabet helyett, el kell fogadniuk.
2016. okt. 22. 11:46
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés hol. Nekem egyszer egy betű volt a hiba, Europában meg sem kérdezték, simán engedtek a gépre, viszont Japánban nagyon megjártam. Pont megszívtam, mert hiába volt már meg a beszállókártyám, gépet cseréltek, így más volt az ülésszám, ezért mindenki új beszállókártyát kapott. Akkor már uton voltam 14 órája, mentem cserélni a jegyem, de mondták, hogy nem kapok újat, mert nem egyezik a név. Mondták, hogy csak akkor kapok, ha engedélyt kapnak a légitársaságtól. Persze pont hajnal volt, minden zárva, így 3 órát várnom kellett, míg megkaptam az engedélyt. Rohadtul bevoltam tojva, versenyre mentem, mindenki másnak megvolt a jegye, ha nem cserélik ki nem lett volna pénzem venni új jegyet. Szerencsére végül megkaptam a beszállókártyát, de rohadt stresszes szitú volt. Ezért ciki ha más veszi a jegyet.
2016. okt. 24. 22:05
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem volt gond, habár a nő aki kiadta a jegyem, megkérdezte a kollégáját, hogy mennyi elírás az ami még elfogadható, mire mondták, hogy 2 betű még okes..
2016. nov. 2. 14:32
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm a lepontozást. Reptéri dolgozóként talán csak hallottam ilyen esetekről, ha máshol nem, a képzéseken. Így lehet, hogy több közöm van hozzá, mint egyeseknek, de semmi baj, így próbáljon segíteni az ember...

A légitársaságoknál ahol én dolgozok 3 karakter lehet más a névben, avagy egyértelműen hasonlítania kell arra (pl Padraig Smith nevű utast el kell fogadnunk Patrick Smith útlevéllel, ugyanis ugyanaz a két név. De Elizabeth Smith-et is elfogadunk Liza Smith-ként)

Sokszor látok olyat is, hogy egy nő lehagyja a férje nevét, vagy az első keresztnevét.

Azt elhiszem, hogy Japánban máshogy működik, de Európában így.

2016. nov. 2. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!