Londonból New Yorkba tartó repülők miért észak felé repülnek, és onnan nyugatnak?
Figyelt kérdés
Felmegy Izlandig, onnan majdnem Grönland, Kanadai partok és úgy az Usa. Rövidebb erre?2016. júl. 1. 11:53
1/20 anonim válasza:
Fogj egy foldgombot, keresd meg rajta Londont es New Yorkot. Fogj egy cernat, es feszitsd ra a ket, altalad emlitett vonal menten a gombre.
Na, melyik rovidebb?
2/20 anonim válasza:
Mert gombolyu a Fold. Hihetlen lehet az oktatas minosege ilyen kerdeseket latvan... :"D
3/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm de a földrajzzal ki vagyok békülve, kitűnő voltam belőle. ;-) Vhol azt hallottam, azért repülnek így, hogy minél közelebb legyenek a szárazföldhöz...
2016. júl. 1. 12:42
4/20 anonim válasza:
pontosan azért repülnek arra, mert a föld nem gömbölyű, hanem geoid alakú. azaz a sarkokhoz közelítve kissé lapított. arra van a legközelebb azért repülnek arra. az a világtérkép amit flightradaron látsz az a földgömb kiterített képe. a valóságban nem úgy néz ki.
5/20 anonim válasza:
Ha te foldrajzbol kituno voltal, az sok mindent elmond az oktatas minosegerol...
6/20 A kérdező kommentje:
Fogalmazz kérlek konkrétan és érvekkel. Miért is személyeskedsz egy kérdés miatt,amire te sem tudtad a választ? Állítólag ennek 3 oka van, közben egy angol nyelvű oldalon megtaláltam..
1. Minden gépnél megvan az, h hajtóműleállás esetén milyen távolságon belül kell lennie elérhető repülőtérnek.
2. A Föld geoid alakja miatt az út vmivel rövidebb, nem sokkal...
3. A repülési magasságon nyugatról keletre fújó erős szél, ami a sarkok közelében gyengébb, ezért tart tovább az odaút, mint a visszaút.
2016. júl. 1. 14:55
7/20 anonim válasza:
ha kitűnő lettél volna földrajzból akkor tudhatnád hogy az összes térkép (és a földgömbök is) vetületeket használnak amik nagyon torzítanak.
8/20 A kérdező kommentje:
Ez nem válasz a személyeskedésre..
2016. júl. 1. 15:35
9/20 anonim válasza:
nezd, nem en hencegtem azzal, hogy kituno voltam foldrajzbol, mikozben ez nagyon nagy joindulattal sem lehet igaz...
10/20 anonim válasza:
kérdező te kezdtél el hencegni azzal hogy mekkora ász voltál földrajzból mikor azt sem tudod mik azok a vetületeket a térképeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!