MrPifta kérdése:
Az európából amerikába tartó gépek nyugat vagy észak felé mennek?
Figyelt kérdés
Láttam egy rajzot, ami szerint kicsit észak felé kanyarodnak, majd délnek. Nem pedig teljesen északnak. Erre miért van szükség?
És Ázsia felé miért nem mennek északra?
2013. dec. 7. 20:38
1/7 anonim válasza:
Jogos a kerdes, de az USA fele nyugatra mennek es Azsiaba is azert nem a sarkkoron keresztul mert igy ha valami gaz van akkor le tudnak szallni egy kozbe eso repteren, a sarkkoron tul meg nem nqgyon van civilizacio.
2/7 anonim válasza:
a masik meg a nap miatt van:) reggelrol nyugat fele indulnak hogy meg hosszabitsak a napot este meg kelet fele hogy roviditsek az ejszakat
3/7 anonim válasza:
Europabol az USA-ba kelet fele? Az erdekes lenne..
4/7 anonim válasza:
Én olyat is hallottam, hogy azért repülnek egy kicsit északra fel, hogy a lehető legtöbb ideig szárazföld felett legyenek, mert ha baj van, legyen a közelben leszállásra alkalmas terület.
5/7 anonim válasza:
Így van, a repülésnél mindig igyekeznek a lehető legtöbbet szárazföld felett lenni.
6/7 anonim válasza:
Értelemszerűen a repülőgép a lehető legrövidebb úton megy, amit egy gömbfelületen, mint a Föld az ortodróma jelöl ki. Nyilván ez a leggazdaságosabb útvonal. Ez persze egy ilyen erősen torzított síkvetületi térképen, mint amit linkeltél, nem látszik rendesen, de ha megvan mondjuk a Google Earth program, akkor a vonalzó eszközzel nagyon szépen látszik a dolog. Semmi köze a dolognak a szárazföldhöz, a lényeg, hogy jusson eszünkbe, a Föld gömbölyű.
7/7 anonim válasza:
"Értelemszerűen a repülőgép a lehető legrövidebb úton megy"
Azért nem egészen. Nézegesd picit a flightradar24.com-ot. Már csak az országhatárok is bezavarják picit az egyenesben haladást, a biztonsági szempontok (lehetőség szerint minél többet szárazföld fölött lenni) pedig szintén némiképp bezavarnak. Persze irreális kerülőt egyik miatt se csinálnak
Az viszont teljesen igaz, hogy a linkelt kép leginkább a Föld gömb alakja miatt lett ilyen. Én mobilról először nem láttam a képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!