WizzAir-nél kell útlevél Budapest-ről Marosvásárhelyre
veló utazáshoz?
Figyelt kérdés
25 éves vagyok, még sosem utaztam repülővel.
Szeretnék a nyáron azzal utazni.
Na most, ha autóval megyünk, 2004 óta mindig elég a Személyi igazolvány.
De olvastam valahol, hogy repülőn csak a schengeni övezeten belül érvényes, azon kívülre (Pl. Románia EU-s, de a schengeni határon kívül van) kell útlevél is. Tud valaki segíteni ?
2016. jún. 18. 13:52
1/9 anonim válasza:
Ha szerinted egy hataron atlephetsz egyszer szemelyivel akkor mashonnan megkozelitve ugyanazt a hatart mar utlevel kell? Csak azert nem sirom el magam, mert legalabb a kerdes normalisan volt megfogalmazva. Romania pedig alairoja schengennek, de nem alkalmazza (bar ennek semmi koze nincsen az utlevel nelkuli utazashoz). Mehetsz szemelyivel termeszetesen. A beleptetesre vonatkozo szabalyok nem valtoznak csak azert mert levegobol jossz.
2016. jún. 18. 14:01
2/9 A kérdező kommentje:
A wizzair honlapján ezt írják: ,,Amennyiben utasaink a schengeni övezeten belül utaznak, az utasfelvételhez többé nem kérjük az útlevél adatait. A gépre való beszálláskor azonban minden utasnak be kell mutatnia érvényes utazási dokumentumát." Románia nem tartozik bele schengenbe és azt ihttem, hogy a repülőgépekre külön korlátozás van (nem tudom miért). De ha tényleg nem kell, akkor köszönöm a válaszodat!
2016. jún. 18. 14:05
3/9 anonim válasza:
Szovegertesi probelma allt fent csak. Leirjak vilagosan hogy fel kell mutatnod ervenyes utazasi dokumentumodat. Neked ez a szemelyid. Nem ervenyes utlevelet mutassa, hanem utazasi dokumentumat.
2016. jún. 18. 14:07
4/9 anonim válasza:
"utasfelvételhez többé nem kérjük az útlevél adatait"
Hozzáteszem ez sem precíz megfogalmazás a Wizzair részéről.
2016. jún. 18. 15:06
5/9 A kérdező kommentje:
Hát ez az :D ....
2016. jún. 18. 15:12
6/9 anonim válasza:
A debreceni repter honlapja pedig felszolit a repjegy elokeszitesere a check in pult elott, szoval en mar semmin nem lepodom meg :'D.
2016. jún. 18. 15:28
7/9 anonim válasza:
1-es, a te fogalmazásod sem üti meg a normát...
>> Romania pedig alairoja schengennek, de nem alkalmazza
Ez sajnos a Wikipédia szintjén áll. Aláírta, de nem alkalmazza ? Mit írt alá ? Talán a csatlakozási kérelmet... Lezártak egy pár fejezetet a követelmények teljesítéséről, de ez édeskevés.
Lényeg, hogy akármit is írt alá, nem tagja Schengeni Egyezménynek, akármennyire is szeretné alkalmazni, oda sem engedik a fazékhoz.
2016. jún. 18. 15:56
8/9 anonim válasza:
Koszonom, nemzetkozi kapcsolatok diplomaval a kezemben, igazan szuksegem van gyakoris kioktatasra :'D. De ha gondolod, elokeresem a jegyzeteimet errol a temarol es kifejtem neked bovebben is. Gondoltam egy hozzaszolasban amihez koze nincs ennek a dologhoz eleg egy lecsupaszitott megfogalmazas,de hat mindig vannak itt okosabbak, tudom... :'D.
2016. jún. 18. 16:04
9/9 anonim válasza:
Mindig elszomorít, amikor az általános iskolás szövegértési problémákat a gyakorikerdeseken akarja valaki orvosolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!