2 óra elég az átszálláshoz?
Budapestről indul a repülő, Münchenben van az átszállás, erre elvileg 2 óra van, majd onnan USA.
Lufthansával.
Soha nem repültem még tehát nem értem hogy miért kell 2 órával indulás előtt ott lenne Pesten és azt se értem hogy az átszállás miért tart olyan sokáig, mert elvileg a bőröndöt nem kell felvenni, csak oda kell menni a másik kapuhoz, felmutatni a kártyát és kész. Még ha sor is van akkor se kellene hogy órákig tartson szerintem.
Hogy érted hogy jobb lecsekkolni?
A kereső nem ír se terminált, se gate-et. Csak időpontokat és a repülőtereket.
Van még olyan verzió is amikor 4 óra 45 percet kellene várni az átszállással, ráadásul a gép is kb 2 órával előbb indul Pestről.
Olyan variáció is van hogy 1 óra 15 perc az átszállás Londonban de ahogy néztem ez határesetnek minősül. A többi repülőnél meg 6-8 órás várakozási idő van átszálláskor.
Ezért gondoltam hogy az a 2 óra lenne a megfelelő.
Elméletileg elég, kb. ennyi az optimális, de azért ne nagyon tökölj közben!
Azért kell 2 órával előbb ott lenni, mert még le kell adnod a csomagodat, elkérned a beszállókártyádat, végigmenni a biztonsági ellenőrzésen, és a beszállítást is jóval korábban elkezdik, mint amikorra a gép indulási idejét írják.
Csak kiegesziteskeppen:
- lecsekkolni: amikor megérkezel az átszálló reptérre, nézd meg az információs monitorokon, pontosan melyik kaputol indulsz (van, hogy indulási reptéren vagy akár a reptéren is megmondják, de le kell ellenőrizni, mert megváltozhat.
Szintén, ha hosszú ideig kell várakoznod, érdemes időnként ránézni az info monitorokra, mert változhat a helyzet
- "légitársaság megvár": azért a végtelenségig nem. Ha te a reptéren elszúrod az időd, és emiatt nem vagy ott beszálláskor, akkor azért nem számitanék arra, hogy megvárnak. Azoknak, akiknek rövid idejük van átszállásra, akár már a gépnél várják, és külön autoval viszik, hogy le ne maradjanak - de ha 2 orad lesz, ez rád nem vonatkozik
Münchenben a minimum átszállási idő 30-45 perc.
Amúgy München egy nagyon jó repülőtér, bár elég nagy: biztosan tetszeni fog.
"hogy az átszállás miért tart olyan sokáig..."
Érthető a kérdés. Először leszállnak az utasok a gépről, nem tudom ez hány ember de 100 biztos van és ez legalább fél óra. Közben kiveszik a 100 csomagot és kiválogatják ami tovább megy, ezeket szortírozzák és átviszik a csatlakozásra és ott bepakolják. Aztán a másik gépen is utazik vagy 100 ember és amíg beszállnak az is vagy fél óra. Még több. Szóval ne egyszem magunkra vonatkoztassuk hanem 100 utasra. Nagyobb reptereken meg lehet 10 perc csak az amíg átérünk az indulási kapuhoz.
"Hogy érted hogy jobb lecsekkolni?"
Résznem egyből megnézni a kijelzőkön minden infót,
járatszám,
légitársaság,
honnan-hova,
indulás-érkezés időpontja és város,
beszállás kezdete-vége (gate open, go to gate),
kapu (angolul 'gate" és így írják ki).
Nézz végig mindent a beszállókártyán és értelmezd majd ellenőrizd ha indulsz vagy átszállás előtt.
"A kereső nem ír se terminált, se gate-et. Csak időpontokat és a repülőtereket. "
A 'terminál' az az utasváró elnevezése. Az a terület ahova csak vizsgált utasok léphetnek be, jegykezelés okmányok ... után. Innen nyílnak a kapuk (gate) a járatokhoz. Valamint érkezéskor ide érkezünk (a terminálba). A jobb érthetőség kedvéért - a terminál nem azonos a nyilvános váróval.
"... Csak időpontokat és a repülőtereket. "
Ne csak ezt nézzük mert pár perc eltéréssel indulhat ugyanoda ugyanakkor egy másik járat. A 'járat' az a gép egyedi azonosítója.
A légitársaság nem köteles megvárni és van is egy érthető max amíg várnak, ez változó. Ha késésben vannak kevesebb vagy semennyi. Amúgy átszállásoknál lehet két légitársaság is. Ez már a jegyen is rajta van. Beszállókártyán is (boarding pass, boarding card).
És ahogy az utolsó válaszoló írja! Mindig nézd meg az összes infót mert változhat. Lehet a te kapudhoz irányítanak egy másik gépet, tiédet meg átteszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!