A pilóta hol jelentkezik szolgálatra?
Mostmár két hónapja a Debreceni aNemzetközi Repülőtér is bázisrepülőtér és egy airbus a320 wizzair gép mindig itt tölti az éjjszakát is.
Eddig úgy volt,hogy ami jött pl Londonból gép napközben ,egy fél órát töltött itt és ment vissza Londonba onnan meg Katowice-be mert lengyel pilóta volt. De jött már máshonnan is gép úgy hogy valahonnan londonba repült és onnan ide és vissza ugyanúgy.
Mostmár teljesen más a helyzet. Innen gép megy. London,Eindhowen,Milano Bergamo,Párizs,Brüsszel,Malmőbe és mind wizzair. Minden nap megy több járat is.
Tegnap épp figyeltem,hogy délelőtt elment egy gép Debrecenből Milano Bergamo-ba és visszaért ugyan az a gép onnan 16.40-re Debrecenben és 17.25-kor indult ugyan az a gép megint de már London luton-ba és visszaért 23.30-ra. Itt aludt és ma kezdte megi t az útját Brüsszelbe 6.40-kor.
Ez a HA-LPK lajstromjelű gép amiről beszélek.
Ezen magyar pilóta lehet? Mert elmegy Milánóba és onnan visszajön utána elmegy londonba onnan is visszajön. Debrecenből simán egy nap két Európai országot is megjár és gondolom ugyanazokkal a pilótákkal viszo t ma már reggel biztos másik pilóták mentek vele nem akik tegnap voltak.
Flighradaron lajstromjel alapján visszanéztem ,hogy milyen uakat járt a gép. Még múlt héten több napon keresztül Budapestről repkedett külföldre es vissza,most Debrecenből repked oda vissza.
Kérdésem az,hogy mivel szerintem magyar pilóta lehet,így Debreceni pilóta hajtja a gépet és debrecenbe van a feljelentkezés meg a lejelentkezés? Debrecenben is vannak mostmár pilóták vagy Budapestről jönnek ide le Debrecenbe és úgy hajtják a gépet?
A pilóták Debrecenben laknak. Van aki állandóan, van akinek szállást bérel a WIZZAIR.
Ugyanakkor vettek fel - és képeztek ki - vagy 20-30 légiutas kísérőt is.
És sok földi kiszolgálóra is szükség lett, mert a nyitva-tartás most már folyamatos, és a gép karbantartását is Debrecenben végzi a Lufthansa cége.
A forgalom nagyon szép ívben emelkedik, tavasszal átadják az új terminált, mert a Lufthansa is heti három Münchent fog repülni.
(Ha jól tudom, akkor Váradi úr, a WIZZAIR elnök-vezérigazgatója is debreceni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!