Egy utazás hogyan zajlik a pilóták szemszögéből nézve?
Ha megkapják a járatot akkor mik a teendőik a pilótáknak,és személyzet(földi,és hajózó) többi tagjának miket kell elvégeznie?
Valaki leírná részletesen?
Hát, nem vagyok bennfentes, igazából a NatGeoról vannak az infóim, de le tudom írni.
1. Megkapják a menetrendet, mivel, mikor, hova utaznak.
2. Előkészülődnek, bemennek a pilótafülkébe. Megnézik, a szállítmány rendben van-e, a gép súlya megfelelő-e, az üzemanyag elég-e.
3. Felszállás: Az utasok beszállnak, ők elintézik a felszállás előtti ellenőrzőlistát (kb. 50 pont, részletesen)
4. Egyeztetnek a toronnyal, honnan szállhatnak fel, mikor, betáplálják a koordinátákat a gépbe. Mgenézik, a fedélzeti rendszerek működnek-e.
5. Rágurulnak a pályára, és a megbeszél v1 és v2 sebesség elérésével felszállnak.( az a sebesség, ami után nem lehet megállni- felszállósebesség)
6. Repüléskor konfigurálják a gépet, a robotpilótát bekapcsolják. Nem ők vezetik a gépet, de figyelik az irányt, a műszereket.
6. Leszállás: Egyeztetnek a helyi toronnyal, melyik irányból, mikor, melyik pályára tudnak leszállni.
7. Elvégzik az utómunkálatokat.
Mellesleg, tudom ajánlani a Légikatasztrófák c. műsort a NatGeon, ha érdekelt vagy a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!