Kontaktlencse folyadékot fel lehet vinni a repülőre vagy hova tegyem be?
mivel a kontaktlencse folyadékról beszélünk, feltételeztem, hogy a gyengébb szövegértéssel megáldott egyedeknek is világos, amit írtam...ígérem, máskor nem bocsátkozom ilyen feltételezésekbe
a kedvedért előző: a kontaktlencse folyadékot NEM viheted fel a fedélzetre, csak akkor, ha a mini 100 ml-es flakonosod van, ugyanis semmi nem indokolja, hogy 360 ml kontaktlencse folyadék legyen nálad, akkor sem, ha 24 órás a repülőút
Szerintem fogalmam sincs mit beszélsz. Ez a [link] vonatkozó EU rendelet:
Az utasnál lévő folyadék, aeroszol vagy gél abban az esetben mentesíthető az átvizsgálás alól, ha a folyadékot,
aeroszolt vagy gélt:
a) legfeljebb 100 milliliter űrtartalmú különálló tartályokban vagy azzal egyenértékű kiszerelésben lévő,
egyetlen, legfeljebb egy liter űrtartalmú újrazárható, átlátszó műanyag zacskóban mutatják be oly módon,
hogy a műanyag zacskó tartalma kényelmesen elfér a zacskóban, és a zacskó teljes mértékben le van zárva;
vagy
b) az utazás ideje alatt egészségügyi célból vagy speciális táplálkozási szükségletek kielégítésére kívánják felhasználni,
ideértve a bébiételeket is. Felszólításra az utas köteles bizonyítani a szóban forgó folyadék valódiságát;
vagy
Na, b) pont. Lehet hogy szerinted semmi nem indokolja de ettől még a Net tele van azzal hogy a biztonságisok sem mindig tudják mit is kezdjenek vele. Pl. a TSA blogja [link] azt állítja hogy lehet, a tapasztalat az hogy hol lehet, hol nem lehet, pl. [link] "she even added "It's hard to find contact supplies in 3 oz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!