Repülőre, az utastérbe, kézipoggyászként fel lehet vinni szemcseppet, kontaktlencse-folyadékot*, meg pl. fényképezőobjektív-tisztító folyadékot*?
* Kis kiszerelésűek, 10-30 ml.
Ja, és tollat?
Értsd már meg, h egy litert lehet, de csk 100 ml-s kiszerelésekben. 1 litert tehát felvihetsz ÖSSZESEN, ami több kis 1 decis( 100 ml-s) üvegcsékből áll. Ezerszer utaztam már, tudom, h mik a szabályok!!! A Budapest Airport Zrt. honlapján is megtalálod: [link] , de itt a lényeg:
"A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti."
Na mindegy, végül is a szemcsepp meg ezek beleférnek az 1dl-es limitbe is.
Amúgy olyat is hallottam már, hogy fogkrémet, meg banánt, sajtot sem vihettek fel a fedélzetre, mert az is folyadéknak számít. :D
Légitársaság/ország válogatja, hogy milyen szigorúak a szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!