Vajon személyi poggyászba semmi fém tárgy nem kerülhet? Pl. Szemöldökcsipesz? A másik kérdésem, h. neten rendeltem a jegyemet, kinyomtattam a beszállókártyámat, szükség van még felszálláskor vmire a szem. Igazolványomon kívül? Köszönöm.
Természetesen lehet fém a kézi poggyászban.
Olló, kés stb. nem lehet.
Másra nem lesz szükséged, csak a kinyomtatott beszállókártyára és az igazolványodra. Ha nem utazol olyan országba ahová útlevél kell.
Ollót lehet felvinni csak nagyon picit, noha magyar reptér weboldalán ezt nem találom, itt van pl. Heathrow
scissors (with blades over 6cm from fulcrum)
Az angolok eszelősen szigorúak, a TSA 4 inches ollót is megenged.
Aki tud magyar szabályzatot ami szerint 6 centis ollót sem lehet felvinni, szívesen látom!
Jé, találtam valamit: [link] ugyan nem reptér de attól még "Az utas a légijármű fedélzetére nem viheti magával a következő tárgyakat: kés
bármilyen hosszúságú pengével, levélnyitó kés, bármilyen méretű olló ... és egyéb tárgyak, amelyeket a repülőtéri biztonsági
szolgálat veszélyesnek tart, és amelyek helytelen használatával az utasok és
személyzet biztonsága veszélyeztethető. Ezen tárgyak a repülőtéri biztonsági
ellenőrzés során ellenérték megfizetése nélkül elkobozhatóak az utastól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!