Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szükség lesz a gitár beállítás...

Szükség lesz a gitár beállítására a másik húrkészlettel?

Figyelt kérdés
Stratocasteremen eddig 9-42-es Ernie Ball húrkészletet használtam, de most másikat vettem, Ernie Ball 2222 Nickel Hybrid Slinky-t, és ez 9-46-os vastagságú. Kell emiatt újra beállítani a gitárt, vagy ez még nem olyan nagy különbség? Nem igazán értek hozzá ugyanis.

2014. ápr. 14. 20:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem szabadna érezhető változást okozzon a beállításban.
2014. ápr. 14. 22:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Ilyen kis változásnál nemvalószínű hogy állítani kell.

Meg ugye nem AZÉRT kell beállítani ilyenkor, mert más vastagságú húrt teszel fel, hanem mert a más vastagságú húrral -lehet hogy- nem fog stimmelni az eddigi beállítás. Oktávpontosság, húrmagasság.. Ha valami hibás, akkor állítani kell. Ha stimmel minden, akkor nem kell állítani, még ha 2 mérettel nagyobb húrt is tettél rá :)

2014. ápr. 15. 11:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Egy Floydos gitár biztos megérezné picit, de egy stratnak ez szerintem elég minimális változás.
2014. ápr. 15. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!