Mit hogy csináljak első repülőúton, hogy jó legyen?
Két kérdésem lenne...
Itthon lefóliázhatom a csomagjaimat,vagy csak a reptéren történő drága fóliázást engedik a gépre?
Charter gép lesz,nyaralás,tehát nincs konkrét ülés.Nagyjából mit tegyek,hogy ablak mellé kerüljek?
Hurghada az úticél,Travel Service....kösz az infót
Én sosem fóliáztam, pedig évi több tucatszor repülök. Még akkor sem amikor túrazsákkal repültem Ázsiába. Tehát ezt nem tudom, de szerintem megcsinálhatod magadnak.
Ha nincs előre kijelölt ülés, akkor aki kapja marja. Előre kell állni a sorban, jól helyezkedni a szállító buszon, stb.
Próbálj előre állni, az elsők között helyet foglalni.
Én sem szoktam fóliáztatni, nem látrom értelmét. Sokat utaztam, soha nem volt gond a bőrönddel. A Travel Serviznél úgy tudom 15 kg a megengedett súly, mérd le otthon, ne legyen gond. A kézi poggyásznál nem a súly számít, hanem a méret, ami kicsi és nehéz, azt tedd bele. Most olvasom, hogy charter gép lesz, az nem egyenlő a fapadossal, hellyegyed lesz, ait a csekkolásnál kapsz. Ott kell akkor szólnod, hogy milyen helyre kéred a jegyet.
Hol olvastad,hogy charter lesz?
Esetleg valaki nem tudja,hogy hol lehet megnézni,mikor fog indulni a gép?
Az időpont amúgy május 3.
Nyári menetrendet még nem találtam,de hátha ti tudtok valamit...
Nem,mert még decemberbe foglaltuk le a Karthagonál.
Ott azt mondták,az utazás előtt 1-2 héttel fognak szólni,hogy pontosan mikor indul,meg ilyesmi,mert pontos menetrendet még ők sem kaptak a Traveltől.
Most vasárnaponként egy gép megy Hurghadára,de hallottam már olyat is,hogy szezonba 2 is indul...
Ha a check-in pultnál azt mondják, hogy nem konkrét helyre szóló beszálló kártyákat adnak, akkor a haditervet attól függően kell megalkotni, hogy 1,) ormányhoz áll-e be a gépetek, vagy 2,) busszal szállítanak ki a géphez.
1,) esetben a beszálló kapunál előre kell furakodni, ott szobrozni 30-45 percet, és más gaz betolakodókat kilökdösni.
2,) esetben valszeg 2 busz szállítja az utasokat, egyre nem fér fel a teljes létszám. Úgy kell helyezkedni a kijárati ajtónál, hogy az első buszra állományába felférj, a busz ajtajánál megállva udvariasan magad elé engeded a birkákat, hogy az utolsók között szállj fel a buszra. Így elsők között szállsz le, és jutsz fel a még birkamentes repülőgépre. A légiutáskísérő köszöntése után az első hat sor, vagy az utolsó hat sor valamelyikébe beveted magad az ablakhoz, és csúnyán nézel minden potenciális betolakodóra. Komolyabb támadás esetén sziszegő, vagy morgó hangok kiadása ajánlott.
(Buszos fennforgásnál a gép hátsó ajtajánál is beszállíthatnak)
A lényeg, hogy ne a szárnynál ülj, mert az ölíg unalmas tud lenni. A csűrőlapok mozgása nem túl változatos látvány.
Hogy jobb-vagy baloldalon keress-e helyet attól függ mit szeretnél a levegőből felszállás közben látni. Ha már tudod, akkor az otthonról való elindulás előtt nézz rá a flightradar24.com oldalra.
Ott ráközelítesz a lisztferi hegyi reptérre,és megnézed, hogy melyik irányban szállnak fel akkor a gépek, dél-kelet, vagy észak-nyugat. ( aktuális széliránytól függ)
Rákeresel egy olyan járatra, amely nem rég szállt fel lehetőleg déli irányba, és arra rákattintva látod azt a pályát, amit megtett a felszállás után a gép. Ebből meg tudod már ítélni, hogy a ti gépetekről melyik oldalról nagyjából mit lehet látni felszállás után Budapest- és környékéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!