A wizzair-nél mekkora a NAGY kézipoggyász súlyhatára?
A honlapjukon valóban ez van, ugyanakkor az üzletszabályzatban, amit a jegyvásárláskor a kis pipával elfogadsz, már szerepel a súlyhatár és jogilag ez a mérvadó:
"14.1.3. Kézipoggyászként utasonként kizárólag egy darab, legfeljebb 10 kg súlyú, 56x25x45 cm összméretű csomag fuvarozható. Minden olyan Kézipoggyász után kezelési díjat számítunk fel, amelynek mérete meghaladja a 42x25x32 cm összméretet, egyébként a Kézipoggyászt ingyen fuvarozzuk. A méretbe beleszámítanak a kerekek, fogantyúk és külső zsebek is. A Kézipoggyász fuvarozásárért fizetendő kezelési díj összegéről Telefonos Ügyfélszolgálatunknál és Honlapunkon tájékozódhat."
" Súlyra nincs határ"
De van. Lásd üzletszabályzat. 10kg.
Nagyon kevés reptéren nézik. De ahol igen ott viszont szerintem mindig. Pl Marosvásárhely és talán Eindhoven ami rémlik.
De ha a zsebedbe teszel pár nehezebb dolgot akkor ez tuti nem lesz gond. ;-)
Utolsó, Wizz Air légiutaskísérőként hadd tudjam már jobban. :) Lehet, hogy az online elérhető üzletszabályzatban nem írták még át, de a honlapon a Poggász menüpontban szó sincs a csomag tömegéről és én sem hallottam még soha, hogy egy utast azért szóltak meg, mert túl nehéz lett volna a kézipoggyásza.
2. Nagyméretű kézipoggyász
Amennyiben a kézipoggyász mérete meghaladja a kisméretű poggyászra meghatározott méretet, de nem nagyobb, mint 56 x 45 x 25 cm, úgy díjfizetés ellenében lehet a gépre felvinni. A poggyásznak be kell férnie az ülések fölötti poggyásztartó rekeszbe. Az utasnak képesnek kell lennie a táskát segítség nélkül felhelyezni a felső poggyásztartó rekeszbe.
" Utolsó, Wizz Air légiutaskísérőként hadd tudjam már jobban. :)"
Ezzel a látszólagos hozzáértéssel a nagyon laikusokat meg tudod téveszteni de engem nem.
A légiutaskísérőknek ugyanis semmi de semmi köze a csomag szabályok betartatásához. Nem ők tetetik bele a keretbe a méret miatt, nem ők mérik a súlyát. Nem ez a feladatuk.
Szóval a hivatalos szabályozás szerint 10 kg. Gyakorlatban viszont sokszor nem ellenőrzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!