Miért arra mennek rá a fapados légitársaságok, hogy az emberek csak kézipoggyásszal utazzanak?
Egyrészt valóban az üzemanyag, messze ez a legnagyobb költsége a légitársaságoknak.
Másfelől pedig a fapadosoknak pont az a lényege, hogy minél kevesebb szolgáltatást kelljen nyújatniuk (illetve nekik igénybe venni a reptéri kiszolgálóktól, pl. a csomagokat pakolóktól).
Sok légitársaság egyben szállít is, a csomagok mellett hoznak más árut.
A földi kiszolgálás sokkal kevesebbe kerül, ha nem kell a feladott poggyásszal foglalkozni. Amit te cipelsz, azzal a légitársaságnak nincs gondja.
Az idő megtakarítás is lehet egy szempont. Egy nagy gépnél tapasztalatom szerint akár negyed óra is lehet, míg a csomagtartóból az utolsó bőröndöt is kiszedik. A bepakolás is hasonló idejű lehet. Ez az idő lényegesen lerövidül, ha kevés a feladott poggyász. Így a gép rövidebb repülőtéri állásidő után tud indulni a következő útra. A fapadosok pedig ezzel operálnak, hogy minnél jobb legyen a repülőgép kihasználtsága, azaz ne a földön álljon, hanem repüljön.
erre csak tippelni tudok de szerintem egy légitársaságnk a böröndök és csomagok szállítása a legdrágább, Gondolom mert a reptérnek kell sok pluszt fizetnia társaságnak. Itt gondolom nem az a drága, hogy az egyes csomagokat kivigyék, hanem az hogy eleve ki kell vinniük böröndöt. pl szerintem van egy ilyen alapköltség a checkin meg a reülöhöz vitelhez ami mondjuk 50k, és ezután kell erre ráfizetni csomagonként még 2k a társaságnak.
tudom nagyon össze-visszán írtam ezt le de szerintem még érthetö. De ez tényleg csak egy vélemény, nem vagyok jártas ebben a témában , én erre jutottam a nem létezö paraszti eszemmel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!