Hogyan lehetséges, hogy Ferihegyen nem kértek sem tőlem, sem egy ausztráltól bármilyen okmányt?
Figyelt kérdés
Most nyáron jöttem haza Ausztráliából. Ferihegyen csak egy terepszínű hapsi állt, de nem a szokásos helyen, hanem rögtön, ahogy kiléptünk a gépből. Az útlevelemet nem nyitotta ki, csak ránézett. Ez már furcsa volt, mert még uniós országokban is megnézik legalább a személyim fényképét.
Az viszont még durvább volt, hogy egy ausztrál utasnak sem nyitották ki. Egyszerűen beengedték őt is Magyarországra, semmi pecsét, vagy ilyesmi. A "bódékon", amiben a "határőr" ül, egyszerűen átengedtek minket. A csomagjainkat sem nézték meg. Lényegében ellenőrzés nélkül bejöhetett mindenki az országba, legalábbis arról a járatról.
Ha valaki járatos az ilyesmiben, akkor van tippje arra, hogy ez mi volt?
2015. jan. 19. 21:45
11/15 anonim válasza:
A gép még levegőben van, amikor az utaslistát Ferihegyen már megkapták. Végigfuttatják a gyanús- vagy körözött személyek listájával és pillanatokon belül kiderül, hogy pl. mindenki mehet tovább. Az ellenőrzés vastagja amúgy is a felszálláskor történt meg.
12/15 anonim válasza:
Gondolom Ausztráliában már megtették a szükséges intézkedéseket, átvilágitás stb.Amikor a célországba megérkezel ott már csak a sorbanállás van,hogy az utleveledet bemutatod.Ez viszont tényleg furcsa, de átmentél a "bódénál"és nem kérték az utleveledet,ez viszont furcsa.
13/15 anonim válasza:
Szerintem is furcsa. Kellett volna ellenőrizni, hiába nézték át, vizsgálták át már korábban. Mivel egy ausztrál csak 3 hónapig tartozkodhat itt, ezért kellett volna egy pecsétet kapnia, hogy belépett az EU-ba. Nem shengeni országból érkező gépeknél leszállás után legalább egy útlevél ellenőrzésen átkellene mennie. Valószínűleg ezért is végzett Ferihegy elég pocsékül a reptéri összehasonlításban, mert problémákat találtak a biztonságban. Gondolom pont ilyen dolgok miatt :(
14/15 goaus válasza:
Szerintem szimplán beleszarós kedvük volt, amíg így annak megfizetve ezen annyira én személy szerint nem is csodálkozom.:)
15/15 A kérdező kommentje:
Nem néztem végig a többi utas kiléptetését, de gondolom az is így zajlott. A magyarokon kívül főleg japán nyugdíjasok és arabok voltak.
2015. jan. 20. 13:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!