Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hogyan lehetséges, hogy...

Hogyan lehetséges, hogy Ferihegyen nem kértek sem tőlem, sem egy ausztráltól bármilyen okmányt?

Figyelt kérdés

Most nyáron jöttem haza Ausztráliából. Ferihegyen csak egy terepszínű hapsi állt, de nem a szokásos helyen, hanem rögtön, ahogy kiléptünk a gépből. Az útlevelemet nem nyitotta ki, csak ránézett. Ez már furcsa volt, mert még uniós országokban is megnézik legalább a személyim fényképét.

Az viszont még durvább volt, hogy egy ausztrál utasnak sem nyitották ki. Egyszerűen beengedték őt is Magyarországra, semmi pecsét, vagy ilyesmi. A "bódékon", amiben a "határőr" ül, egyszerűen átengedtek minket. A csomagjainkat sem nézték meg. Lényegében ellenőrzés nélkül bejöhetett mindenki az országba, legalábbis arról a járatról.

Ha valaki járatos az ilyesmiben, akkor van tippje arra, hogy ez mi volt?

2015. jan. 19. 21:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
49%
A gép még levegőben van, amikor az utaslistát Ferihegyen már megkapták. Végigfuttatják a gyanús- vagy körözött személyek listájával és pillanatokon belül kiderül, hogy pl. mindenki mehet tovább. Az ellenőrzés vastagja amúgy is a felszálláskor történt meg.
2015. jan. 20. 11:14
 12/15 anonim ***** válasza:
79%
Gondolom Ausztráliában már megtették a szükséges intézkedéseket, átvilágitás stb.Amikor a célországba megérkezel ott már csak a sorbanállás van,hogy az utleveledet bemutatod.Ez viszont tényleg furcsa, de átmentél a "bódénál"és nem kérték az utleveledet,ez viszont furcsa.
2015. jan. 20. 11:30
 13/15 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is furcsa. Kellett volna ellenőrizni, hiába nézték át, vizsgálták át már korábban. Mivel egy ausztrál csak 3 hónapig tartozkodhat itt, ezért kellett volna egy pecsétet kapnia, hogy belépett az EU-ba. Nem shengeni országból érkező gépeknél leszállás után legalább egy útlevél ellenőrzésen átkellene mennie. Valószínűleg ezért is végzett Ferihegy elég pocsékül a reptéri összehasonlításban, mert problémákat találtak a biztonságban. Gondolom pont ilyen dolgok miatt :(
2015. jan. 20. 12:29
 14/15 goaus ***** válasza:
54%
Szerintem szimplán beleszarós kedvük volt, amíg így annak megfizetve ezen annyira én személy szerint nem is csodálkozom.:)
2015. jan. 20. 12:40
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem néztem végig a többi utas kiléptetését, de gondolom az is így zajlott. A magyarokon kívül főleg japán nyugdíjasok és arabok voltak.
2015. jan. 20. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!