Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hogyan lehetséges, hogy...

Hogyan lehetséges, hogy Ferihegyen nem kértek sem tőlem, sem egy ausztráltól bármilyen okmányt?

Figyelt kérdés

Most nyáron jöttem haza Ausztráliából. Ferihegyen csak egy terepszínű hapsi állt, de nem a szokásos helyen, hanem rögtön, ahogy kiléptünk a gépből. Az útlevelemet nem nyitotta ki, csak ránézett. Ez már furcsa volt, mert még uniós országokban is megnézik legalább a személyim fényképét.

Az viszont még durvább volt, hogy egy ausztrál utasnak sem nyitották ki. Egyszerűen beengedték őt is Magyarországra, semmi pecsét, vagy ilyesmi. A "bódékon", amiben a "határőr" ül, egyszerűen átengedtek minket. A csomagjainkat sem nézték meg. Lényegében ellenőrzés nélkül bejöhetett mindenki az országba, legalábbis arról a járatról.

Ha valaki járatos az ilyesmiben, akkor van tippje arra, hogy ez mi volt?

2015. jan. 19. 21:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Honnan jöttél? Mert Ferihegyre biztosan nem közvetlenül Ausztráliából?
2015. jan. 19. 21:49
 2/15 A kérdező kommentje:
Doha
2015. jan. 19. 22:40
 3/15 anonim ***** válasza:
54%
Akkor nem tudom, én még nem találkoztam ilyennel.
2015. jan. 19. 22:51
 4/15 anonim ***** válasza:
54%
Hát ez eléggé furcsa.Ausztrál utleveled van?
2015. jan. 19. 23:09
 5/15 A kérdező kommentje:

Nekem nem.

Ezek szerint erre a történetre nincsen magyarázat, vagy ha van, az nem ránk tartozik.

2015. jan. 19. 23:20
 6/15 anonim ***** válasza:
59%
Lehet, hogy egyszerűen nem volt kedvük dolgozni.
2015. jan. 19. 23:33
 7/15 anonim ***** válasza:
84%

Nincs előttem a sztori..

Felszálláskor tartják az ellenőrzéseket, nem leszálláskor. Amikor megérkezel, akkor csak megnézni az útleveledet, személyidet. Ha olyan akkor beviszik a rendszerbe. De ott már nincsen csomag motozás, meg ilyenek. Amikor leszállok, Ferihegyen átjutni a security checken, az kb 2-3 perc, a sorban állással együtt.

Az sem mellékes hogy Ausztráliából jöttetek. Engem már többször is megállítottak a reptéren, hogy honnan jöttem. Oké, akkor mehetek tovább. Vannak kritikus országok, amikre figyelnek. Ausztráliából nagyon kevesen jönnek Magyarországra valami galád dolgot elkövetni gazdasági haszon reményében..

2015. jan. 19. 23:49
 8/15 anonim ***** válasza:
54%
Ha jól értem pont azt nem érti a kérdező, hogy útlevél vizsgálat sem volt. Vámvizsgálat szúrópróbaszerűen szokott lenni, ebben nincs semmi különös.
2015. jan. 19. 23:53
 9/15 A kérdező kommentje:

Akkor kicsit tisztázom a dolgokat.

Valóban, mi ketten Ausztráliából jöttünk. Én magyar állampolgár vagyok, az ausztrál pedig ausztrál(illetve ő is magyar származású, de soha nem volt magyar állampolgár). Valóban, az ausztrálok nem vándorolnak be tömegesen az országba. Csakhogy itt jön az, amit nem értek: az ausztrál állampolgár miért nem kapott pecsétet az útlevelébe?

Az én útlevelemet meg miért nem nézték meg, még akkor is, ha látszik messziről, hogy magyar útlevél?

Az ellenőrzésről nem tudok túl sokat, nem ismerem a magyar szokásokat. Ausztráliában akkor is teljesen átvilágítanak, mikor belépsz az országba, ezek szerint itt ez nem szokás.

2015. jan. 20. 00:18
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez valóban furcsa. Normál esetben a bódékban kéne ellenőrizni mindenkit. Az más kérdés, hogy magyar útlevélre gyakran csak rápillantanak ott is.

Esetleg egy dologra tudok gondolni. Volt valami probléma és a gép a schengeni érkezési oldalra állt rá. Ez megmagyarázza a határőrt a gépből kilépve, aki valószínűleg nem akarta feltartani az utasokat. Azt, hogy ez szabályos e, nem tudom. Így mikor beléptetek a terminálra, már keveredtetek a schengeni utasokkal.

2015. jan. 20. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!