Ha valaki repülőn csatlakozással utazik és a csatlakozási ponton veszi észre hogy eltűnt az útlevele, mi a teendő?
A repülőtéren helyben nincs rá lehetőség.
Ha a repülőgépen maradt, a légitársaságot lehet megkérni, amivel utaztál, hogy keressék. Persze ha a gép még azon a repülőtéren van.
Ha pedig ellopták, vagy még itthon a repülőtéren veszítetted el, akkor a hazautazáshoz, vagy továbbutazáshoz kiállított ideiglenes magánútlevelet kérhetsz, de azt csak a külképviseleten, nagykövetségen. Bár erre gondolom épp nincs ideje az embernek, ha csak átszáll pár óra alatt a reptéren.
Nekem régebben kétszer is sikerült a gépen az ülés háton lévő zsebben hagyni az útlevelet. Ez még akkor volt amikor még turistaosztályon repültem az USÁ-ba és emiatt a végére olyan voltam mint a mosott sz*r és amikor ki kellett tölteni az idióta űrlapot akkor én bizony letettem az útlevelet és kész...
Most már szép kis nyakbaakaszthatós útlevéltartóm van a két útlevélhez, egyéb hasonlóhoz és ráaadásul nem repülök turistaosztályon sem így aztán szépen kipihenve érkezem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!