Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Igen csekély angol nyelvtudáss...

Igen csekély angol nyelvtudással vállaltatok már repülő utat? Ha igen hova? És nem voltak a nyelvi nehézségekből fakadó problémák?

Figyelt kérdés
2014. okt. 31. 08:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
46%

első vagyok

A repülőn semmit nem kérdeznek tőled. Ha van is lehetőség vásárolni ételt/ italt, és nem sajnálod rá a pénzt(nem olcsó) akkor annyit te is tudsz mondani, hogy

- coca cola please!

- water please!

ennyi..

Beszállásnál, kiszállásnál meg követed a tömeget.

Valaki írta, hogy de mi van ha lekésed a gépet, vagy elvész a csomag, vagy baleset ér.

Semmi. A gépet sosem késem le, mert szabály, hogy legalább 2-3 órával előbb kint legyél a reptéren. Én sokszor 4-5 órával korábban kint vagyok. Inkább nyugisan várok mint, hogy idegbeteg legyek egy dugó miatt. Ha elvész a csomag, vagy baleset ér akkor sincs gond. Annyit tudsz mondani, hogy I am hungarian, don't Speak english.

Akár egy papírra is leírhatod, és kerítenek tolmácsot.

Én oroszul tudok csak, de ugye sokan ezt nem beszélik.

2014. okt. 31. 16:59
 12/25 anonim ***** válasza:

11.-es

1. az a fránya szövegértelmezés. Azt írtam hogy a csatlakozást kési le. Példa: Bangkokból jöttünk haza a Norwegiannal, az indulás el lett tolva 4 órával vagyis Oslóban lekéstük az Osló BP járatot. Bizony oda kellett menni a Norwegian pulthoz és elmondani angolul hogy kik vagyunk mi a probléma. Angolul elmondták hol foglaltak nekünk szállást, hogyan jutunk oda és majd másnap melyik géppel jöhetünk haza.

2. azt te sem gondolod komolyan hogy pl a kathmandui vagy a jakartai reptéren neked kerítenek magyar tolmácsot?

Szerintem a kérdező legyen tisztában azzal hogy baj esetén nagy xarba kerülhet, ha nincs gond akkor tényleg felesleges mindenféle nyelvtudás. De azért ne állítsuk már azt hogy felesleges nyelvet tanulni mert majd mindenhol van egy magyar tolmács.

2014. okt. 31. 19:24
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ne veszekedjetek, mindenkinek igaza van, meg kell tanulni legalább angolul. Én próbálom is, de azt hiszem reménytelen eset vagyok :(

Így marad belföld, még ha a szívem néha távolabbra is húz...

2014. okt. 31. 19:50
 14/25 anonim ***** válasza:
51%

A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.

# 12/13 Időpont ma 19:24

Na akkor kapaszkodj meg. Mexicóban rossz reptérre vitt a taxis (papírra volt leírva a reptér neve) Kis géppel mentünk volna tovább, de ugye ott már gond volt, hogy nem időben mentünk ki. Ott is (papírra le volt írva) sőt kis kézi szótárunk is volt, elmondtuk, hogy magyarok vagyunk, nem tudunk angolul, tolmács segítségére van szükségünk.. Na és mi történt? 1 óra várakozás után bevittek minket egy irodába, ahol ott volt egy számítógép, és mondták, hogy kapcsolatban vannak egy tolmáccsal aki neten keresztül segítene ha nekünk is megfelel.. Minden gond meg volt oldva..

Angliában (egy kint élő magyar tanácsolta), hogy ha bankba van dolgunk, nyugodtan kérjünk tolmácsot. Volt dolgunk, kértünk, és lám kaptunk..:)

Akárki akármit mond: A nagy világban sokan nem tudnak angolul, mégis boldogulnak kézi szótárral vagy megtalálják a módját a kommunikációnak..

2014. okt. 31. 20:24
 15/25 anonim ***** válasza:
68%

ma 19:24

Ja, és senki nem mondta, hogy ne tanuljon senki nyelveket, sőt tanácsolom is, hogy tanuljanak.. De nem kell pánikot keltenie mert nem tud angolul...

2014. okt. 31. 20:25
 16/25 anonim ***** válasza:
81%

és ha perforál a féregnyúlványod vagy elkap egy vesegörcs akkor vársz egy óráig mire kerítenek egy tolmácsot?

Kérdező: nálam reménytelenebb nyelvtanuló nincs, vért izzadtam mire megtanultam angolul, szóval ne add fel, meg tudod te is tanulni.

És igenis szükség van arra hogy alapszinten beszélj angolul, ez inkább a te érdeked mint másé. Ennek majd akkor lesz jelentősége ha mexikói reptéren üldögélve nem jön a tolmács és "büszkén" mondhatod hogy te magyar vagy és nem tudsz megszólalni egy világnyelven. Különben is mindenki tanuljon meg magyarul.

2014. okt. 31. 21:38
 17/25 anonim ***** válasza:
45%
Én tudok angolul és pár más nyelven is, repülök is viszonylag sokat, de nem rémlik, hogy valaha szükségem lett volna többre a hello-please-thanks szavaknál. Ha meg mégis történik valami, ami miatt muszáj lenne kommunikálnod (nagyjából 1 ezrelék az esélye), mobilon felhívsz valakit, aki telefonban tud fordítani neked. Nem egy ördöngösség. Mellesleg ha nem átszállással utazol, hanem közvetlen járattal Budapestről illetve Budapestre, bőven lesznek rajtad kívül magyarok a gépen is, a reptéren is, tudnak segíteni, ha valahol elakadsz.
2014. nov. 1. 14:32
 18/25 anonim ***** válasza:

"mobilon felhívsz valakit, aki telefonban tud fordítani neked"

Pl Bangkokból, nálunk hajnali kettőnek megfelelő időben

Tényleg megoldás, magyar módra

2014. nov. 1. 14:58
 19/25 anonim ***** válasza:

Legalább a kommentjeit olvasd már el! Ki sem tette még a lábát az országból. Nem valószínű, hogy rögtön a világ másik végére utazna. Közvetlen járattal meg bárhová megy vagy jön, tele lesz magyarokkal a gép is, a tranzit is. És időeltolódás is maximum egyetlen óra van, attól még simán telefonálhat, ha nem talál a reptéren senkit, aki segítene neki.

2014. nov. 1. 18:43
 20/25 anonim ***** válasza:

19

Elolvastam a kommentjeit de azokból egyáltalán nem derül ki hova szeretne menni.

Ugyan miért ne mehetne akár hova? Nekem életem első repülős útja (és külföldön is csak egyszer Horvátországban voltam)Myanmarba vezetett, ketten egyéni szervezésben.

2014. nov. 1. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!