Igen csekély angol nyelvtudással vállaltatok már repülő utat? Ha igen hova? És nem voltak a nyelvi nehézségekből fakadó problémák?
Én alig beszélek angolul, de amit tudok az is csak a köszönöm, igen, nemre korlátozódik. Rendszeresen repülők, és soha semmi problémám nem volt vele.
Nagy csomag feladásnál amikor rájönnek, hogy nem érted őket, az orrod alá nyomják a papírt, ahol magyar nyelven is le van írva amit kérdezni akarnak. (Pl: te csomagoltál be, vagy segítettek??)
Utána már nem nagyon kérdezősködnek. Onnantól elég a tömeget figyelni, és követni őket.
És a repülőn sem kérdeznek semmit? Jó, azt értem, hogy kérek-e vizet, de ennél bonyolultabbat nem?
És ahova repülsz, a szállás rendezésével sincs problémád?
Én ezektől annyira rettegek...
Nem tudom mi okozhat nehézséget?
Hogy leülj a neked kiosztiott székbe egy repülőn? Hogy a kijáratnál megtaláld az eit feliratot?
Kérlek mesélj a félelmeidről, mire gondolsz?
Ugyan... ott vannak a nonverbális jelek is :)
Ha tudsz pár szót angolul, bőven elég!
Érteni fogsz mindent! :)
Az én apám is úgy utazott Dániába, hogy egy szót sem tud nyelveken. Elmagyaráztuk, hogy az "Exit" feliratot kövesse, hogy hol kapja meg a bőröndjét. A gépen pedig enni-inni nem kért. Ha más miatt fordul hozzá a stewardess, akkor segít más magyar utazó a gépen.
Viszont szállást intézni nagy bátorság nyelvtudás nélkül.
Ahogy előttem mondták, nem nagy művészet repülőn utazni. Nem konferenciát tartanak ott.
Ugyanakkor el nem tudom képzelni, manapság hogy nem beszél valaki semmilyen idegen nyelvet?
Vagy beszélsz pl. németül, spanyolul vagy franciául? (Vagy bármi mást?) Mert ezen a három nyelven is tuti mindenhol megérteted magadat igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!