Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha előre foglalok repjegyet...

Ha előre foglalok repjegyet az olcsóbb?

Figyelt kérdés
Én úgy halottam, hogy ha előre foglalunk akkor olcsóbb, ez tényleg így van? Ha igen melyik oldalon lehet előre foglalni, hogy olcsóbb legyen a jegy? HELP!

2014. szept. 13. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez több tényezőtől függ:

Mennyivel előre?

Hová akarsz utazni?

Melyik társasággal?

2014. szept. 13. 11:14
 2/6 anonim ***** válasza:
És persze teljes biztonsággal nem lehet megmondani mikor a legolcsóbb, de azt el lehet nagyjából dönteni, hogy egy adott uticélra az adott ár jó-e vagy sem.
2014. szept. 13. 11:15
 3/6 A kérdező kommentje:

pl nyáron kiszeretnék menni Londonba most lefoglalom a jegyet az úgy olcsóbb? vagy mennyivel kell előre foglalni?

oldalakat tudtok nekem mondani ahol él ez az előre foglalás olcsóbb jegy....? :)

2014. szept. 13. 11:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Régen a fapadosoknál ez tényleg megfigyelhető volt, aki fél-háromnegyed évvel korábban megvette a jegyét, az olcsókat ki tudott fogni. Ma ez már nem feltétlenül igaz, ez pedig az óriási versenynek köszönhető, ami a fapados légitársaságok között van.

Érdemes elkezdened nézegetni az árakat, most mennyibe kerül, ha nagyon olcsó, akkor érdemes lehet már le is foglalni, de később is lejjebb mehet.

Én novemberben repülök Dublinba, kb. március óta figyeltem a repülőjegyárakat, és semmi változás nem történt, júliusban még ugyanannyi volt a jegy, mint márciusban, mivel nem nagy összeg, lefoglaltam. Most ránéztem, és még mindig nem változott az ár.

2014. szept. 13. 11:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az előző válaszoló írta, már nem feltétlen igaz, hogy minél előbb, annál olcsóbb elv érvényesül, pl. Londonba én már vettem 2 héttel indulás előtt oda-vissza 14 ezer Ft-os jegyet.

Általánosságban azonban elmondható, hogy az Easyjet még tartja ezt a minél előbb, annál olcsóbb elvet, de a Wizzair-nél, Ryanair-nél általában 1-3 hónappal előtte lehet általában a legjobb jegyeket kifogni, szóval szerintem 3 hónappal korábban kezd el nézegetni az árakat, illetve érdemes rugalmasnak lenni az utazás időpontját illetően is, vagyis akkor utazni, amikor legolcsóbb.

Londonba fizetett poggyász nélkül az oda-vissza 10-15e Ft közötti ár szerintem nagyon jó, 15-25 között elfogadható, 25e felett pedig szinte bármikor megoldható 2-3 hónappal előtte.

2014. szept. 13. 11:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 13. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!