Repülőjegyen a keresztnévben pár karakter eltérés az útlevéltől problémás lehet?
Figyelt kérdés
A Turkish Airlines oldalán foglaltam jegyet, és a rendszer nem fogadta el az ékezeteket és a szóközt sem. Ennek eredményeként a két keresztnevem összeolvadt. Tehát pl. a János Istvánból lett Janosistvan. Lehet ebből gond?2014. szept. 8. 10:33
1/7 anonim válasza:
Nos, az angol ABC betűit kell hasznalni jegyvasarlaskor es csak az elso keresztnevet megadni.... A janosistvan problémás lehet, hívd fel a légitársaságot, vagy írj nekik emailt, hogy gond e.
2/7 anonim válasza:
eleve meg lett ezerszer mondva, hogy ékezetes betűket nem adunk meg foglalásnál. a szóközt persze nem fogadja el, lévén a nevedet 2 részletben kell megadni és nem egymás után.
First name:
Last name:
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Délelőtt nem vették fel a telefont, de most újrahívtam a légitársaságot, és azt mondták, hogy nem probléma. Azért gyanítom, hogy ez a fajta eltérés már jól ismert, és nem problémáznak rajta, de biztos akartam lenni. A névnek meg ugye az útlevélben szereplő nevet kell megadni, ami nálam 2 keresztnév... Nagyobb gond lenne szerintem, ha csak az egyiket adnám meg.
2014. szept. 8. 15:15
4/7 anonim válasza:
Nem, nem lenne gond, mivel csak az elso keresztnevet kell megadni minden esetben
5/7 anonim válasza:
"Nem, nem lenne gond, mivel csak az elso keresztnevet kell megadni minden esetben"
Természetesen lehet úgy is, de semmi gond akkor se ha mindkét keresztnevet megadod. Mondjuk én is csak az elsőt szoktam. :) De mindkettő helyes természetesen.
6/7 anonim válasza:
Teljesen felesleges volt emiatt hívni őket, hiszen semmilyen eltérés nincs. Az ékezet és szóköz hiány az természetes, mert nem tudja kezelni a foglalási rendszer.
7/7 anonim válasza:
Még maguk a török is csak angol betűket használnak, ha a Turkish Airlines-tól foglalnak.
Aşkın Çiğdem --> Askin Cigdem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!