Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Repülővel utazok Párizsba!...

Repülővel utazok Párizsba! Utastársat keresnék! Hol tudnék utastársakat keresni?

Figyelt kérdés

Repülővel utazok Párizsba!

Utazási irodákat is felkerestem és náluk a 3 napos Párizsi út fejenként 114.000 Ft lett volna (70.000 + 44000 Ft illeték) és még plusz 10.000 Ft transzfer költség = 124.000 Ft / fő.

Ezt én megoldottam 65.000 Ft-ért repülőjeggyel, illetékkel, szállással minőségi hotelben a központban, door to door transzfer szolgáltatással, TEHÁT 60.000 Ft-tal OLCSÓBBAN.

Így a 3 napra a párommal 120.000-ret spórolunk kb.

(az irodákhoz képest)

Egy baráti társasággal jöttünk össze, eddig 6-an vagyunk.

Kérdésem: hol, milyen csatornán tudnék még utastársakat gyűjteni, keresni. Általában (és itt is) működik az a dolog, hogy minél többen vagyunk annál olcsóbb minden!!!

pl.: 10 fő felett egyéni árajánlatot kaptunk volna a szállásadótól, és/vagy több főre oszlik el a 12 fős privát transzfer busz költsége stb. (hiszen akkor nem 6-an lennénk benne)

Szóval hol tudnék esetleg utastársat keresni, aki szintén lát abba fantáziát, hogy az utazási irodát kihagyva 120.00 helyett 60-65-ért jöjjön velünk, egy kisebb, kellemes csapattal eme Párizsi városnézésre?

Facebook kilőve, mert nincs túl sok ismerősöm kb 250 fő, de ők a szegényebb kategóriába tartoznak és a 120.000 helyetti 60-65,000 Ft is sok nekik.

Van-e esetleg ilyen oldal, ahol kimondottan ilyen utazók vannak, utastársat keresők stb.

Előre is köszönöm!

#utazás #Párizs #utastárs #utazótárs #Párizsba utaznék #utastársat keresek #utas társat keresek
2014. aug. 28. 22:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Az előttem való hozzászólónak :

Igen, én is gondoltam már a bringás verzióra.

Gyorsabb, kényelmesebb és így jóval több idő megmarad, avagy jóval nagyobb távot meg tudsz tenni.

A rendszer lényege: hogy ha felveszed a bringát és 30 percen belül leadod: akkor INGYENES!

Másik előnye, hogy ha nem fél órázgatsz hanem: 1 napra veszed ki: akkor 1,7 Euro.

1 hétre kb.: 8 Euro, ahogy írtad.

HÁTRÁNYA: a Bankkártyádról 150 Euro-t kb 45.000-ret vonnak le, "tarcsiba", kártalanítva magukat pl.: lopás esetén. Ezzel nincs is baj, csak bankkártyáktól függően ez a kár 15 napos zárolás is lehet.

Ettől függetlenül én is a bringa mellett szavazok.

2014. aug. 30. 09:29
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

" A rendszer lényege: hogy ha felveszed a bringát és 30 percen belül leadod: akkor INGYENES!

Másik előnye, hogy ha nem fél órázgatsz hanem: 1 napra veszed ki: akkor 1,7 Euro.

1 hétre kb.: 8 Euro, ahogy írtad."

Ezt ha jól értem te nem érted. Szóval egy hétre 8 euró, vagy egy napra 1.7 euró. Ezt kötelező fizetni. Ezután bármennyiszer felvehetsz egy bringát és ha 30 percen belül visszaviszed bármelyik tárolóba akkor nincs ezen felül plusz költség. Ha egész napra einstandolod a bringát az nagyon sokba fog kerülni, nagy marhaság lenne!

Kevés a 30 perc? Gyakorlatban ezt úgy kell csinálni, hogy mikor eltelt 20-25 perc akkor cserélni kell bringát. Tárolóba be majd (akár ugyanazt) újra felvenni és indul az új "ingyenes" fél óra.

Azért írom idézőjelben, hogy ingyenes mert 8 eurót egy hétre vagy 1.7 eurót egy napra mindenképp fizetni kell. Csak ezen belüli használat nem jár további költséggel, HA betartod a fél órát!

De amúgy kb ugyanígy fog működni a Budapesti BuBi is, ha egyszer valaha megnyitják a nagyközönség számára. Csak Párizsban ez már működik jól és nem olyan kis parányi területen mint Budapesten...

2014. aug. 30. 11:21
 13/17 A kérdező kommentje:

Lehet én nem értem, de lehet, hogy Te nem érted :)

A hivatalos holnapjukon olvasható (másfél hete néztem):

Bankkártyádat lehúzod: viheted a biciklit.

Az "állomások" kb 300 méterenként vannak, így aztán van bőven hova letenni a bicajt. Ha 30 percen belül lerakod, akkor ingyenes!!!

De a kártyádat akkor is lehúztad, ők pedig zárolták a 45.000 Ft-nak megfelelő Eurót!!! (Persze vissza adják ha visszaviszed a bringát)

De nem csak a 30 perces változatra hozhatod ki a bringát, hanem akár egész napra is!

EGÉSZ NAPRA pedig: 1,7 EURO ,szóval kb 500 Ft.

Akkor kerülne marha sokba, ha a 30 perces időre szeretnéd kihozni a bringát, de mégsem viszed vissza, akkor minden megkezdett óra, kb 1 Euró vagy több, tehát akkor rosszul jár ember mert nagyon sokba kerülhet.

De ha eredetileg így veszed ki a bringát 1 teljes napra, akkor 1,7 Euro.

Kivágtam neked egy oldalról ,így friss az infó is:

"A napi előfizetési díj 1,7 €. Ha ezt kifizetjük, akkor aznap korlátlan számú utat tehetünk. A tárolók 300 méternyire vannak egymástól, így mindig találunk megfelelő helyet a parkoláshoz. Pusztán egy stopperre lesz szükségünk, mert a 30 percnél hosszabb használatért kemény eurókat kell kicsengetnünk."

Szóval a BANKKÁRTYÁD MINDIG KELL HOZZÁ! ÉS 45.000 fT-OT ZÁROLNAK!

Én csak ennyit írtam!

2014. aug. 30. 13:17
 14/17 A kérdező kommentje:

Sok embert sajnos elriaszt a 45.000 Ft-os zárolás, főleg azért amit írtam, hogy akár 15 napig is zárolva lehet, és lehet hogy mikor az aktuális illető hazamegy a nyaralásból, a következő 2 hétben azért szüksége lenne a 45.000 Ft-jára, de a zárolás miatt még nem tud hozzáférni.

Ez persze egy speciális eset, mert ugye bankkártyától függően akár 1-2 napon belül is megoldódhat a pénzt probléma, de akinek a 15 napos verzió lesz, és kellene neki a pénze, az bajban lenne.

Ez az egy hátulütője van a bringázásnak, de ezt leszámítva amúgy marhajó szerintem.

1 napra kb.: 500 Ft az meg gyakorlatilag semmi!

2014. aug. 30. 13:21
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

1.7 Euro egy napra az olcsó igen, DE nem ingyenes. 1.7 euróért azt kapod, hogy egy nap tetszőleges alkalommal vehetsz ki bringát amit ha 30 percen belül viszel vissza akkor nem jár további költségekkel, azaz "ingyenes". De azért csak idézőjelben mert 1.7 eurót mindenképp fizetsz érte. (és ugyanez igaz a heti verzióban 8 euróért)

Olyan sosincs hogy tök ingyen kapsz bringát fel órára. És olyan sincs, hogy nem fizetsz büntetést, azaz túlhasználati díjat ha 31 perc után viszed vissza. Nem lehet órákat nálad a bicikli, vagyis lehet de az nem 1.7 euró hanem jóval drágább lesz, nincs értelme.

A rendszer lényege, hogy a kerékpár minél több embernek jusson. Ezért ez a szigorú szabály. Aki hosszabb távon megy az cserél néha bringát.

2014. aug. 30. 17:27
 16/17 anonim ***** válasza:

" Ha 30 percen belül lerakod, akkor ingyenes!!!

De a kártyádat akkor is lehúztad, ők pedig zárolták a 45.000 Ft-nak megfelelő Eurót!!!"

Amikor regisztrálsz akkor a kaució mellett veszel egy bérletet, egy jogot a biciklikhez. Ez egy napra 1.7, egy hétre 8 euró. Utána ezen időszakban bármennyiszer vehetsz ki bringát, de mindig csak 30 percre, különben bünti. (nem kell aggódni, mi egyszer picit késtünk és az 1 euró volt)

Zárolás: igen, van egy kis kaució, na de szerintem aki nem tud nélkülözni 45 ezret pár napra úgy hogy utána úgyis visszakapja arról az a véleményem hogy ne menjen Párizsba. Meg sehova szórakozásból utazgatni. Mondom ezt tök fapados, olcsójános turistaként! Szóval azért ez nem hiszem, hogy probléma.

2014. aug. 30. 17:38
 17/17 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászólónak:

100%-ban egyet értünk ezzel.

Akinek éppen az a bizonyos 45e hiányzik, vagy hiányozna, az valóban ne menjen, az amúgy kissé drága Párizsba.

(az ugorjon le a Balcsira :) )

Szóval igazad van, és engem nem zavar a kaució, az hogy 2 nap múlva, vagy 5 nap múlva vagy 15 nap múlva kapom vissza, szerintem tök mellékes, a lényeg: hogy VISSZAKAPOM!

2014. aug. 30. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!