Hogy bírjátok a sok birka utastársat?
Hát igen, sajnos az a szomorú, hogy itthon, a saját hazánkban ezt kapjuk magyar és nem magyar honfitársainktól.
Főleg az utóbbiaktól...
Szóval, nehezen bírom, kényelmetlen a tömegközlekedéssel utazni, de kocsival sem lehet sokkal jobb a helyzet, csak egy fokkal. :S
17.27 vagy enyhén idegengyűlölő,de mindenképpen súlyos képzavarban él...idegen és mégis honfitárs?
namindegy,szóval kitalálom,budapestről beszélsz.én egyre jobban utálok itt élni,az emberek nem törődnek egymással,üvöltöznek,kiakadnak,bunkók....bár nem tudom,milyen vidéken/kisvárosban a helyzet
Szerintetek kik azok?
Ti hol éltek??
:S
Én nem bírom őket. Gyakorlatilag most már minden alkalommal beszólok, amikor
- nem köszöni meg, hogy el- vagy előreengedtem;
- odaáll, ahol én vagyok, és rágyújt;
- nem törődik azzal, hogy merre száll a kifújt cigarettabűze;
- eldobja a szemetet;
- hamarabb kezd el fölszállni, minthogy kifújná a cigarettabűzt;
- hamarabb kezd el fölszállni, minthogy leszállnék;
- tolakodik, hogy hamarabb tudjon leszállni, pedig látja, hogy előttem egy néninek segítenek leszállni;
- nem adja át a helyét a várandós hölgynek;
- stb.
Ilyenkor mindig megilletődnek kicsit, de szerintem tartós hatást csak akkor tudnék elérni, ha beleverném az orrukat a saját szarukba. De ha csak így verbálisan teszem, az félek, nem elég. Esetleg, ha többen csinálnánk ezt és elérnénk a kritikus tömeget...
Amikor amúgyis fáradt vagyok, vagy rossz a kedvem, nagyon nehezen tudom elviselni a heti 2X3 óra vonatutat.
A következő dolgoktól tudok frászt kapni ilyenkor:
-belépek a kabinba, érthetően megkérdezem, van e szabad hely, mire..NEM érkezik válasz, vagy esetleg valaki motyog valamit az orra alatt.
-felpaszírozom nagy nehezen a bőröndömet a polcra, miközben még egy kósza kérdés sem érkezik arra nézve, hogy van e szükségem segítségre.
-a kabinban meg lehet fulladni a melegtől,már levegő sincs, de az ablakot nem lehet lehúzni, mert valaki huzatot kap...
-a kabinokon kívüli térben mindig van egy-két jóember aki rágyújt, és leszarja, hogy hová megy a füstje(annak ellenére,h elvileg nem dohányzó az egész kocsi.) ..ilyenkor még idegesítőbb,ha nem lehet lehúzni az ablakot.
-mikor meg van telve az egész vonat és kivül maradtak már csak állóhelyek, eszébe nem jutna a nagy suláp fiatalembereknek/hölgyeknek, hogy átadják a helyüket időseknek, kisgyerekeknek, stb.
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!