Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ryanairrel repülök Írországba,...

Ryanairrel repülök Írországba, elég a személyi az utazáshoz, ha nincs útlevelem?

Figyelt kérdés

2014. júl. 2. 10:01
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

10 év EU tagság után még hány ilyen kérdés lesz? Milliószor le lett írva, hogy EU-N belül ELÉG A SZEMÉLYI!

De mindig akad egy aki nem fogja fel ezt!

2014. júl. 2. 10:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert elvileg a Ryanairnél kizárólag útlevéllel lehet, még EU-n belül is. Ez igaz?
2014. júl. 2. 10:13
 3/9 anonim válasza:

Én még életemben nem repültem velük, de kb 5 másodperc volt megtalálni a honlapjukon az információt. Gyorsabb mint ide beírni a kérdést....

[link]

"A RYANAIAR JÁRATAIN KIZÁRÓLAG A KÖVETKEZŐ ÚTIOKMÁNYOK ÉRVÉNYESEK:

Érvényes útlevel

Az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak kormánya által kiadott érvényes nemzeti személyazonossági igazolvány. (Pillanatnyilag kizárólag a következő EGT tagállamok bocsátanak ki a Ryanair járatain való fuvarozásra érvényes nemzeti személyazonossági igazolványt: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország*, Gibraltár, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Liechtenstein, Lettország, Litvánia, Luxembourg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország (a nem-schengeni járatokon nem fogadják el), Svájc, Szlovákia, Szlovénia)."

2014. júl. 2. 10:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Pont ezért kérdezem!! Mert 2 szemben álló állítás...
2014. júl. 2. 14:45
 5/9 anonim ***** válasza:
70%

Milyen allitasok állnak szemben???

És a ryanairnek mégis mi köze van ehhez? A ryanair nem csinál és nem is csinálhat útlevél vizsgálatot. Nem az ő dolguk. Szóval az ilyen dolgoknak nem is náluk kell utána olvasni, hanem a külügyminisztérium honlapján, az a mérvadó, bár jelen esetben ugyanaz van ott is.

Tényleg elképesztő amúgy, hogy 10 év EU tagság után még mindig napi szinten jön ehhez hasonló kérdés.

2014. júl. 3. 08:16
 6/9 A kérdező kommentje:
Tényleg elképesztő... Nyilván azért kérdeztem rá, mert 10 év EU tagság után bennem fel sem merült semmi kétség, amíg a Ryanair honlapján meg nem láttam, hogy náluk csak az útlevél a jó Írországba. Nem értem, miért vált ez az oldal "oltogatós" oldallá, szerintem arra való, hogy kérdezzünk, nem arra, hogy lehordjuk a másikat, amiért valamit nem tud. Lehet, hogy tévedek, de mintha ez lenne az oldal lényege...
2014. júl. 3. 11:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Földrajz.. Az Egyesült Királyság és Írország fenntartja a saját határellenőrzési rendszerét, ezért az EGT nem tartoznak bele, de ez még nem jelenti, hogy nem utazhatsz személyivel. Ne a Ryanair oldalát nézd, hanem mondjuk ezt: [link]

Ugyanis nem a Ryanair dönti el, hogy milyen okmányokat fogad el hanem az adott ország bevándorlási törvényei..

2014. júl. 3. 12:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Szövegértés......

Az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak kormánya által kiadott érvényes nemzeti személyazonossági igazolvány. (Pillanatnyilag kizárólag a következő EGT tagállamok bocsátanak ki a Ryanair járatain való fuvarozásra érvényes nemzeti személyazonossági igazolványt: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország*, Gibraltár, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Liechtenstein, Lettország, Litvánia, Luxembourg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország (a nem-schengeni járatokon nem fogadják el), Svájc, Szlovákia, Szlovénia)."

Ezek az országok ÁLTAL KIADOTT SZEMÉLYIKET FOGADNAK EL. Neked milyen személyid van, magyar vagy ír? Ha magyar akkor elfogadják.

2014. júl. 3. 13:15
 9/9 anonim válasza:
Nincs szemben álló állítás, mert FELSOROLJA, hogy milyen okmányokkal lehetséges az utazás... Olvass, értelmezz!
2014. júl. 4. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!