Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » 3 és 13 éves fiamat külföldre...

Annyuszi kérdése:

3 és 13 éves fiamat külföldre szeretném vinni, Írországba. Elég ha megcsináltatom a személyi igazolványukat? Apa beleegyezését kérik hozzá? Köszönöm ha válaszoltok.

Figyelt kérdés
2013. okt. 9. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fogja őket érdekelni az apjuk... Mikor mi voltunk kinn Angliába a tanárom hozta ki a gyerekeit és csak mondta, hogy ő a lányom ő meg a fiam és nem kérdeztek rá az apára... Szerintem Írország esetében sincs másképp.
2013. okt. 9. 16:34
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

1. Írországba elég a személyigazolvány.

2. Elvileg kell az apa beleegyezése, de legtöbbszöt nem kérik, mert feltétezik, hogy beleegyezett.

3. Ha viszont az apa beleegyezés nélkül viszed öket, és az apa feljelent emiatt, akkor gyerekrablásért kerülsz bíróság elé.

2013. okt. 9. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Turistáskodáshoz nem, de végleges kiköltözéshez kell a másik szülő írásos beleegyezése. Nem lehet kikerülni, mert egyszer úgyis hivatalos útra terelődik az ügy: óvodába kell beíratni a gyermeket, gyermekpénzt kérsz utána, stb.
2013. okt. 9. 17:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Jól írják. Ha csak "nyaralni" mentek Írországba akkor nem kell senki engedélye, és elég a személyi is.

Ha végleges kitelepedés a célja az utazásnak akkor az apa és a gyámügy engedélyére is szükséged lesz

lásd:

[link]

2013. okt. 9. 17:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Semmiből nem áll egy angol nyelvű szöveget keresni és letölteni a netről, amit aláirathatsz a gyerekek apjával.

Rengeteg ilyen kész nyomtatvány van fenn.

Egyébként pedig elég a személyi.

2013. okt. 9. 18:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Elég a személyi, de én biztonsági okokból megcsináltattam az útlevelet is és külön tartom a személyiktől. Más a lejárati dátum is, meg ha valami történik az egyik okmányukkal (lejár, megsemmisül, ellopják), akkor a másikkal lehet utazni amíg nem pótolod a másikat.

Apa beleegyezése a személyihez nem kell, az útlevélhez igen, kivéve ha a a válás/gyermekelhelyezés bírósági határozatát viszed.

Ha végleg mentek ki, akkor kell az apa beleegyezése, az én volt férjem egy nyilatkozatot írt, amiben hozzájárul az utazáshoz, lakcímbejelentéshez, iskolai beíratáshoz.

2013. okt. 9. 23:32
 7/9 anonim ***** válasza:

4: Gyámügy engedélye csak a tartós letelepedéshez kell, az ideigleneshez nem. Mi is hivatalosan ideiglenesen vagyunk kint, így a személyit nem kellett leadni, gyámügyi engedély sem kellett.

A tartós letelepedés esetén le kell adni a személyiket, ebben az esetben kell gyámhatósági engedély.... persze sokan nem csináltatják meg, aztán vagy piszkálja őket a gyámügy (akkor ráér bemutatni a papírokat), vagy elfelejtik őket.

2013. okt. 9. 23:34
 8/9 anonim válasza:
személyi is elé és szülői beleegyezés kell én is ebben a cipőben voltam
2013. okt. 24. 12:10
 9/9 anonim válasza:
ha tudsz szerezni apai beleegyezést akkor jó írasd vele alá vagy 2 példányban ha nem akkor is el tudsz indulni csak ha feljelent neki lesz "igaza" viszont ha van beleeggyező appírod nem tud mit kezdeni
2013. okt. 27. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!