A Ryanair hogyan kezeli a gyógyszerkérdést? Ha speciális gyógyszerem van, kell valamilyen igazolás?
Asztmás és allergiás vagyok, saját gyógyszereimet vinném magammal repülőn. Több helyen azt olvastam, hogy kérhetnek róla igazolást. Angolul... Felhívtam az orvosomat, de még nem is hallott ilyenről...
Egyáltalán melyik poggyászba tehetem? Feladandóba, kézipoggyászba?
Viszonylag nagyobb mennyiségről lenne szó, mert hosszabb időre megyek (2-2 doboz).
Nem szeretném ha a repülőtéren kivetetnék velem a csomagból, hogy nem vihetem fel.
A kézipoggyászban kell szállítani, mivel a feladott elveszhet, késhet és akkor ott vagy külföldön gyógyszer nélkül.
A Ryanairnek ehhez semmi köze, a szabályok egységesek, a biztonsági személyzet/vámos végzi az ellenőrzést.
Akkor kell igazolást vinni, ha kábító hatású, vagy szteroidos a gyógyszer, illetve ha folyadék és 100ml-nél nagyobb a kiszerelése.
Egy rakatt gyógyszerrel szoktam utazni, mert elég sok betegségem van -(mint pl. migrén, PCOS stb.). Csak a gyógyszerek vénye szokott nálam lenni. Nem szoktam lefordítani angolra csak biztonságból van nálam ha rákérdeznek. Soha nem kérdeztek még rá, pedig évente kb. 3x utazom és ebből min. egy EU-n kívűlre.
Annyi legyen nálad amennyi kell az utra meg pár napra ha elveszne a csomagod. Én a feladandóba szoktam rakni a maradékot, feleslegesnek tartom cippelni az egészet, főleg, hogy a kézi nálam amugy is mindig tele van. De ez a te döntésed, csak arra figyelj, hogy ha szükséged lesz a gyógyszere akkor legyen nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!