Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha repülőgépen 15kg a súlyhatá...

Ha repülőgépen 15kg a súlyhatár egy poggyászra személyenként, akkor, ha ketten utazunk, ez összeadható? Úgy értem, akkor feladhatunk összesen 30kg-ot, például egy 20 kilósat és egy 5 kilósat? Vagy ez szigorúan személyenként szól?

Figyelt kérdés

2014. jún. 6. 19:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%
Nem. Személyenként szól.
2014. jún. 6. 19:21
 2/14 anonim ***** válasza:
57%

Személyre szól.

1 személy 15 kiló akkor az 15 kiló marad akkor is ha ketten mentek.

2014. jún. 6. 19:35
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
Szigorúan személyenként!
2014. jún. 6. 19:36
 4/14 A kérdező kommentje:
Akkor ez az utóbbi időben változott? Mert régebben (mondjuk az tényleg nem most volt) ha 4-en utaztunk,összeadódott a csomagok súlya és nem volt baj,ha 2 nehezebb bőrönddel mentünk 4 kicsi helyett.
2014. jún. 6. 19:56
 5/14 anonim ***** válasza:
66%

Én 10 éve rendszeresen repülök, és 10 éve is személyre szólt a súlyhatár..

Nem tudom te milyen régi időkről beszélsz de én nem emlékszem, hogy repülőn összelehetett volna a súlyokat.

2014. jún. 6. 19:59
 6/14 A kérdező kommentje:

Ezt most találtam:

Ha két vagy több utast bizonyíthatóan egy csoportként szállítanak (család, partnerek)

ugyanazon a járaton vagy járatokon, és közösen jelentkeznek utasfelvételre, a

fuvarozó engedélyezi a poggyászok együttes kezelését, vagyis az ingyenes

poggyászsúlyra való jogosultságukat összegzik és a poggyászaik együttesen vesznek

részt az utasfelvételi eljárásban, figyelembe véve az egy-egy utasra vonatkozó

súlykorlátot.

2014. jún. 6. 20:06
 7/14 anonim ***** válasza:

A kérdésedre a válasz légitársaság függő.

Vannak cégek, ahol ezt megteheted, és vannak ahol nem.

Van ahol egy személy vonhat össze több csomagot, és van ahol ez sehogyan sem működik.

Csak egyetlen jó tanács van ebben az esetben, nézd meg az adott légitársaság szabályzatát, avagy konkrétan kérdezz.

2014. jún. 6. 20:14
 8/14 A kérdező kommentje:
Ok,köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 6. 20:19
 9/14 anonim ***** válasza:
Így van, ez erősen légitársaság függő. Talán nyaraló charter járatokra szoktak így engedni inkább, bár nem biztos, de mintha Travel Service utazási feltételeiben van ilyesmi.
2014. jún. 7. 00:55
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Nekem eddig szinte mindig gond nelkül megengedték, kiv. egyszer Budapesten volt egy nagyon "kedves" dolgozó, aki a 23,5 kilós csomognál hisztizett amikor a másik csak 16 kiló volt. Végül átraktunk valamit aztán megnyugodott..

Gond még olyan helyen lehet ahol automata van, ott a gép nem nézi, hogy hányan vagytok, egyszerűen ha átléped a határt nem engedi feladni. Külföldön egyre gyakrabban használják az automatát csomag feladásra is, nézz utána a dolognak interneten..

2014. jún. 8. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!