Ha repülőgépen 15kg a súlyhatár egy poggyászra személyenként, akkor, ha ketten utazunk, ez összeadható? Úgy értem, akkor feladhatunk összesen 30kg-ot, például egy 20 kilósat és egy 5 kilósat? Vagy ez szigorúan személyenként szól?
Személyre szól.
1 személy 15 kiló akkor az 15 kiló marad akkor is ha ketten mentek.
Én 10 éve rendszeresen repülök, és 10 éve is személyre szólt a súlyhatár..
Nem tudom te milyen régi időkről beszélsz de én nem emlékszem, hogy repülőn összelehetett volna a súlyokat.
Ezt most találtam:
Ha két vagy több utast bizonyíthatóan egy csoportként szállítanak (család, partnerek)
ugyanazon a járaton vagy járatokon, és közösen jelentkeznek utasfelvételre, a
fuvarozó engedélyezi a poggyászok együttes kezelését, vagyis az ingyenes
poggyászsúlyra való jogosultságukat összegzik és a poggyászaik együttesen vesznek
részt az utasfelvételi eljárásban, figyelembe véve az egy-egy utasra vonatkozó
súlykorlátot.
A kérdésedre a válasz légitársaság függő.
Vannak cégek, ahol ezt megteheted, és vannak ahol nem.
Van ahol egy személy vonhat össze több csomagot, és van ahol ez sehogyan sem működik.
Csak egyetlen jó tanács van ebben az esetben, nézd meg az adott légitársaság szabályzatát, avagy konkrétan kérdezz.
Nekem eddig szinte mindig gond nelkül megengedték, kiv. egyszer Budapesten volt egy nagyon "kedves" dolgozó, aki a 23,5 kilós csomognál hisztizett amikor a másik csak 16 kiló volt. Végül átraktunk valamit aztán megnyugodott..
Gond még olyan helyen lehet ahol automata van, ott a gép nem nézi, hogy hányan vagytok, egyszerűen ha átléped a határt nem engedi feladni. Külföldön egyre gyakrabban használják az automatát csomag feladásra is, nézz utána a dolognak interneten..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!