Félek a repülön. Mit tegyek?
Régebben még tetszett is a repülés, mostanában meg rettegek tőle! félek hogy lezuhan, meg nem erzem jol magam bezárva.
Van valami tanácsotok? köszi
33F
Ha valóban repültél már, és úgy alakult ki ez a fóbiád, akkor ne röpködj többet. Menj a Balatonhoz nyaralni.
Ha még nem repültél, vegyél egy repülőjegyet, és próbáld ki milyen.
Ha gondolod, olvass könyveket a repülésről. Ajánlom Háy György könyvét. Ő pilóta, és írt egy nagyon jó, képes kiadványt a repülésről. Pontosan elmagyarázza a repülés folyamatát. Onnan megérted, hogyan repül a gép, mi tartja fent.
És tény az is, hogy nagyon-nagyon kicsi esélyed van arra, hogy a te járatoddal történjen valami.
De az elsőnek is igaza van.
Én sokat utazom. Minden felszállás előtt van egy kis rituálé, amit elvégzek, és jobban érzem tőle magam :)
Elképzelem, ahogy a gép felszáll, átrepül az országok felett, és leszáll. Aranyszínnel vonom be a gépet, az mindig jót jelent. Két ujjam összeérintem, és pár másodpercig így meditálok :) Próbálj ki valami ilyesmit.
34N
Szerintem pedig van akinek segít a racionális érv. Azt hiszed lezuhanásra valós esély van? Mert láttál néhány esetet a discovery csatornán? Miközben naponta sok ezer gép száll fel és le gond nélkül. Csak az nem hír.
Én megértem ha valaki fél a repüléstől, de csak ha utcára is fél kimenni.
Engem ez győzött meg, hogy egyszerűen nem lehetek olyan hülye, hogy félek a repüléstől miközben autóval merek menni, ami lényegesen veszélyesebb!
Persze Afrikai bozót légitársasággal én se mernék utazni de normális társaságokkal minden gond nélkül.
Leirtam mar ide, leirom ide: en nagyon, nagyon sokszor repultem mar, meg igy is neha nyugtalankodik az ember.
En azon szoktam vegigmenni fejben hogy milyen lehetetlen helyzetekbol hoztak le gepeket ugy hogy senkinek egy haja szala nem gorbult meg. Kezdve a hirhedt Speedbird 9-nal aminek Jakarta felett leallt mind a negy motorja. Az mondjuk hires, de nagyon sok olyan eset volt amibol nem lett nagy hir -- 2008-ban egy AA gep veszleszallt Miamiban orrfuto nelkul. 2012-ben szinten AA Long Beach helyett Los Angelesben landolt hibas fekszarnnyal. Ket olyan Southwest 737-es is volt aminek menet kozben egyszeruen kilyukadt a torzse, lehoztak azokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!