Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Milyen a repülés? Hogy és hol...

Milyen a repülés? Hogy és hol vegyek jegyet? Nagyon sokat kell előtte intézkedni?

Figyelt kérdés
Még sosem repültem, és ősszel Angliába utazok. Nagyon félek, nem tusom mit és hoygan kel lelintézni előtte. Csak pár hétről van szó, tehát nem több mint 90 nap. Elmondanátok mindent amit tudni kell az intézkedésekről, jegyvásárlásról, a reptérre jutásról(Pécsről), repülésről, érkedzésről?

2014. máj. 21. 18:49
 1/2 anonim ***** válasza:
A repüléstől nem kell félni, nagyobb eséllyel lesz baleseted az autópályán a reptérre menet. Azért nehéz erre válaszolni, mert nem tudom mid van már van már repjegyed ? Melyik reptérre akarsz menni (Londonban 5 van ebből 4 re megy Pestről és jónéhány légitársaság közül válogathatsz) Amúgy legegyszerűbb interneten lefoglalni, fapadosnál nagyon figyelj oda, olvassad el a legkisebb betűs részt is, nehogy ott jöjjél rá, hogy fizetned kell pluszba valami miatt. Reptéren minden ki van írva, eltévedni nem fogsz.
2014. máj. 21. 19:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem kell túlaggódni, nem nagy ördöngősség.

Én jegyet a légitársaság oldalán szoktam venni (ált. Wizzair-el vagy Ryanair-rel utazom, de ilyen szempontból lényegtelen), bankkártyával online szépen kifizetem. Pár nappal az indulás előtt online check-in-t csinálok, ez kötelező, és ezután kinyomtatom a beszállókártyáim.

A reptérre simán ki lehet jutni a Kőbánya Kispest metrómegállóból 200E busszal (napközben, éjjel kicsit macerásabb). Csak a kettes terminál működik, nem lehet eltévedni.

Ha van feladandó poggyászod, akkor megnézed a táblán, hogy melyik kapun kell leadni, leadod, ha nincs, akkor csak simán tovább mész. Ott át fogják világítani a táskád, át kell menni egy fémdetektoros kapun (övet is ke kell venni, néha cipőt is, ettől ne ijedj meg, rutin dolog). Aztán lesz üzletsor, ilyesmi, amit ott veszel, már felvihető a gépre.

Utána lesz egy tábla, ami jelzi, melyik kapuhoz kell menni, minden könnyen megtalálható.. A személyid/útleveled és a beszállókártyád többször fogják útközben ellenőrizni, a gépen is.

Megérkezéskor meg.. max mész a tömeg után :) Ha van poggyászod, felveszed útközben, ha nincs, szépen kisétálsz.

Anglián belül én csak a bristoli reptéren voltam, de érdemes előre lecsekkolni, mivel a legolcsóbb bejutni a városba, mert ez reptértől függ.

Jó utat!

2014. máj. 22. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!