Milyen a repülés? Hogy és hol vegyek jegyet? Nagyon sokat kell előtte intézkedni?
Nem kell túlaggódni, nem nagy ördöngősség.
Én jegyet a légitársaság oldalán szoktam venni (ált. Wizzair-el vagy Ryanair-rel utazom, de ilyen szempontból lényegtelen), bankkártyával online szépen kifizetem. Pár nappal az indulás előtt online check-in-t csinálok, ez kötelező, és ezután kinyomtatom a beszállókártyáim.
A reptérre simán ki lehet jutni a Kőbánya Kispest metrómegállóból 200E busszal (napközben, éjjel kicsit macerásabb). Csak a kettes terminál működik, nem lehet eltévedni.
Ha van feladandó poggyászod, akkor megnézed a táblán, hogy melyik kapun kell leadni, leadod, ha nincs, akkor csak simán tovább mész. Ott át fogják világítani a táskád, át kell menni egy fémdetektoros kapun (övet is ke kell venni, néha cipőt is, ettől ne ijedj meg, rutin dolog). Aztán lesz üzletsor, ilyesmi, amit ott veszel, már felvihető a gépre.
Utána lesz egy tábla, ami jelzi, melyik kapuhoz kell menni, minden könnyen megtalálható.. A személyid/útleveled és a beszállókártyád többször fogják útközben ellenőrizni, a gépen is.
Megérkezéskor meg.. max mész a tömeg után :) Ha van poggyászod, felveszed útközben, ha nincs, szépen kisétálsz.
Anglián belül én csak a bristoli reptéren voltam, de érdemes előre lecsekkolni, mivel a legolcsóbb bejutni a városba, mert ez reptértől függ.
Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!