Hogy zajlik az átszállás repüléskor?
Ha ugyanazzal a légitársasággal utazol, akkor elég az indulás helyén becheckolnod és feladnod a táskádat. Azt átszálláskor a átpakolják neked a másik gépre. AMikor megérkezel, megkeresed azt a kaput ahonnét a következő géped indulsz és amikor lehet felszállsz a gépre.
Előfordulhat, hogy nagyon kevés időd van átszállni, kevesebb, mint egy óra. Ilyenkor érdemes jelezni az első gépen az utaskísérőknek, hogy átszállásra kevés időd van. Ilyenkor általában elsőnek szállítanak le a gépről, sőt nekem már olyan is volt, hogy kiskocsival viettek át a másik géphez, be se kellett mennem a terminálba.
Nagyon egyszerű a dolog. Eleinte én is féltem tőle, de majdnem olyan, mintha vonatról szállnál át vonatra egy nagy pályaudvaron, csak itt nincsenek sínek :)
Ki kell szállni a repülőből, be kell menni az épületbe.
Ott meg már ki lesz írva, hogy melyik csatlakozó gép honnan indul azaz hányas kapuhoz menjetek és kész.
Csak arra figyelj, vannak repülőterek amelyikeknek több terminálja is van, olyankor elég sokat kell gyalogolni vagy buszozni.
Még arra figyeljél nagyon amikor föladod a csomagodat mit írnak rá. Kérdezd meg hogy végig megy-e, vagy valahol neked föl kell venned, mert például amerikába mikor megérkezel akkor mindig föl kell venni és bemutatni a határon.
Ha eltévednél, menj oda egy információs pulthoz és mutasd meg nekik a jegyedet.
Köszi a válaszokat!
11.40-kor érkezik meg a gépem és 12.25-kor indulás a másik gép Budapestre. Ennyi idő elég lesz az átszállásra?
Internet szerint a minimális átszállási idő Zürichben 40 perc.
(Gugli-> Zurich airport minimum connection time)
Szóval elvileg(!) nem lehetetlen, viszont akkor téblábolásra és tanácstalan bóklászásra nem lesz időd. A járatszám alapján figyeld a kiírásokat, és biztos segíteni is fognak ott.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!