Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Reptéri kérdések?

Reptéri kérdések?

Figyelt kérdés

Lerágott csont, tudom, de ez az első nagy repülésem, ráadásul kisgyerekkel..Szóval:

1. Ha a kézipoggyászom mérete 55x40x25 ( sporttáska ) akkor az vajon befér abba a mérődobozba? Mert ugye egyik oldala 5 cm-el nagyobb, de a néhány utazótáskám egyike sem felel meg, vagy túl kicsi vagy túl nagy..

2. A kísérők meddig jöhetnek be? A köztes váróba még ott lehetnek?

3. Kekszet, ropit, vagy szendvicset a köztes váróba még be lehet vinni? A gyerek miatt gondoltam, mert ahogy hallom elég drága ott minden legalább azt ne vegyek, mert innivalót azt valószínűleg kell majd.

Köszi a válaszokat!

2014. jan. 27. 10:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Eleg kicsi gyerekhez (nem tudom pontosan a korhatart) innivalot is felengednek.

Mindent ami nem folyadek vihetsz meg a gepre is.

A kezipoggyaszod sajnos elofordulhat hogy nem fer bele, hacsak nem tudod kicsit megnyomorgatni.

Kisero egeszen a biztonsagi ellenorzes kezdeteig mehet, onnantol mar csak az akinek van beszallokartyaja.

2014. jan. 27. 11:28
 2/6 anonim ***** válasza:

1. Minden repülőtársaságnak megvan adva a hivatalos mérete amit elfogad kézipoggyásznak. Ehhez tartani kell magunkat. Ha ne adj isten sporttáska, nincs megpakolva, és csak 1-2 centi vel nagyobb a megengedett méretnél azt az ember a fémkeretbe betudja tenni. De 5 centi az mér rizikós. De mivel sporttáska, ne tömd meg, és így talán be tudod tömni a keretbe. Ha befér mehet. Ha nem fér be, felajánlják, hogy tedd fel nagy bőröndnek. (fizetni kell érte)

2. A kísérők csak a külső váróteremig kísérhetnek. Amint bemész a belső váróterembe oda már nem mehetnek

3. kekszet, ropit, szendvicset még a repülőgépre is felviheted.

2014. jan. 27. 11:32
 3/6 anonim válasza:
28%
Annyival kiegészíteném az előzőeket, hogy nekem még soha nem kellett beleraknom a pogggyászomat a mérőbe. Nagy magabiztosan kell bemenni, ne lássák, hogy parázol a méret miatt. Én sokszor repültem már így, több légitársasággal is (Easyjet, Ryanair, Niki) és soha nem volt mérés.
2014. jan. 27. 11:55
 4/6 anonim ***** válasza:

> Eleg kicsi gyerekhez (nem tudom pontosan a korhatart) innivalot is felengednek.

Mivel mondani barki mondhat barmit, hadd egeszitsem ki ezt a hivatalos weboldallal: [link]

2014. jan. 27. 14:41
 5/6 anonim ***** válasza:

A kézipoggyász méretére vigyázzál, mert minket megbüntettek! Pár centin múlott volna, az egyik csomagnak le tudtuk törni a kilógó kerekeit és megúsztuk, de a másik csomagunk vastag volt. Csinálhattunk bármit, nem tudtuk beletenni a keretbe.

Azt mondom jobb a békesség.

2014. jan. 27. 17:13
 6/6 anonim ***** válasza:

" a köztes váróba még be lehet vinni?"

Ez alatt mit értesz? Amit a biztonsági ellenőrzésnél átviszel azt fel is viheted aztán a gépre. Illetve persze csak ha méretbe belefér.

Röviden: először biztonsági ellenőrzés van, ahol a méret és a csomag darabszám nem számít, de a minőség (mit viszel) az lényeges! Folyadék korlátozottan vihető, de ha picit gyerek akkor megengedett picit több is.

Bent a gépre szállás előtt viszont pont fordítva van: ott lényegtelen a minőség, mindegy mi van nálad, csak mennyiség ellenőrzés van(csomag méret és darabszám!)

Szomjan halni amúgy nem kell. Én üres üveget szoktam vinni (ha nincs benne folyadék 2literes palackot is vihetsz!) és bent a biztonsági ellenőrzés után megtöltöm vízzel a mosdóban. De van aki ugyanezt csinálja csak visz italport hozzá. Én szeretem a csapvizet is.

Pici gyereknek még ugye legálisan vihető be több folyadék. Szóval drága reptéri boltban vásárlás nélkül is meg lehet ezt oldani.

2014. jan. 28. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!