Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Reptéri illetéket hogyan...

Reptéri illetéket hogyan lehet elkerülni?

Figyelt kérdés
utána néztem és ez a reptér használatának a díja ha minden igaz.ez mindenhol ilyen sok?ilyeneket találtam: 1hét mindennel eggyütt 40ezer + illeték 30ezer.inkább akkor dobjanak ki ejtőernyővel a környéken.normálisak ezek?majd pont azért fizetek 30ezret hogy átsétáljak a reptéren meg az 5perces út 2 órát tartson mert 64szer átvilágítanak meg minden és még azt is én fizessem ki?nem voltam még külföldön de lehet jobban járok ha autóval megyek.
2014. jan. 17. 21:46
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:

nem fukar vagyok de a semmire nem fizetek.és még ilyet találtam amire állítólag az illeték megy:(és fel sem ajánlják hogy elehet kerülni vhogy)

repülőgép fogadása: hadd ugorjak ki ejtőernyővel a környéken

csomagkezelés:köszöni szépen az a kevéske csomag nagyon jó helyen van nálam is

utasok csekkolása megint csak elkerülhető,én fizessek azért mert szerintük mindenki terrorista.akkor sztem meg mindenki tolvaj és fizessék ki nekem egy új méregdrága riasztó árát és beszerelését itthonra.

nevetséges,és még apróbetűvel írják rá hátha vki nem olvas és jól ráfarag.

2014. jan. 17. 21:52
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

1. hülye vagy.

2. nem kerülheted el! Ne az utazási irodákból indulj ki, ők még az illetékre is illetéket tesznek. Fapados korszakot élünk, olcsón el lehet jutni 1-1 európai célpontra. Persze nyáron jóval drágább a jegy, mivel szezon van. Ha 1 magad mész, akkor messze a kocsi a legdrágább megoldás. Kocsi akkor olcsóbb, ha többen utaztok és osztódik a költség.

2014. jan. 17. 22:05
 3/29 A kérdező kommentje:

1 hülye lehetsz te ha szeretnél én nagyon is okos vagyok. például nem fizetek olyasmiért amiért semmit nem kapok.

2 ázsiába szeretnék de utazási irodán kívül mégis hogy a fenébe szervezzek magamnak szállást meg mindent és ha véletlen eltévedek mi a frászt csináljak ott. pl jordánia holt tenger vagy oroszország távolkeleti vidékei? csörögjek oda magyarul a mittudomén pézsmatulok hotelba az orosz recepciósnak hogy van e szobájuk?

2014. jan. 17. 22:21
 4/29 A kérdező kommentje:
vagy hol kevesebb az illeték?utazási iroda szóba áll velem ha nem ők veszik a jegyemet is?ilyet is láttam bali-n 1 hét 60ezer erre is van kb 50ezer illeték?mert ez már pofátlanság.
2014. jan. 17. 22:30
 5/29 anonim ***** válasza:

Szerinted a repulogep kiszolgalasat, a repter uzemelteteset mibol fizetik...?

Utazz fapadossal, nem veletlenul olcso, messze rak le az uticeltol, de legalabb olcso repteren.

2014. jan. 17. 22:32
 6/29 A kérdező kommentje:

az hagyján de az hogy elkérnek egy vagyont az már túlzás. ahányan megfordulnak egy nagyobb reptéren ennyi pénzből nemhogy fenntartják de aranyba önthetnék az egészet.napi sokezer vagy több tízezres utasszám mellett mi pénz helytől meg társaságtól függően 30-50-70ezer ft illeték/fő? 1nap alatt megvan minden aztán többi meg tiszta haszon.

ha messze raknak le akkor megoldják az utaztatást?pl az nem zavar ha +30ezer helyett fizetek + 5-10ezret aztán vigyenek busszal 100-200kilométert.

2014. jan. 17. 22:38
 7/29 anonim ***** válasza:
Természetesen nem vagy köteles kifizetni a reptéri illetéket, de ezt csak úgy tudod megoldani, ha nem szállsz repülőre. Azt hiszed a 30-40ezer sok, de egy repülőtér nem olcsó mulatság, hatalmas betonfelületek, amiknek több száz tonnát kell kibírni, rengeteg irányító, takarító, biztonsági személyzet (ami érted van, és nem ellened), biztonsági világítás, rádiós jeladók üzemeltetése, stb. Másrészt ha autóval mész, akkor is fizetsz autópálya díjat, súly-adót, benzin után jövedéki adót amivel szintén az infrastruktúra fenntartását fedezed. Ha meg busszal, vagy vonattal mész, akkor ott is benne van a vasút/busz-állomások fenntartási díja a jegyben, csak nincs így szétbontva, hogy pl. Budapest-Debrecen vonatjegy 2000Ft+ vasútállomási illeték 1500Ft+ helybiztosítás 700Ft, hanem egyben fizeted ki az egészet vonatjegyként.
2014. jan. 17. 22:51
 8/29 anonim ***** válasza:
Azert ott vannak a repteri iranyitok is, akik biztositjak,hogy ne menjetek ossze egy masik geppel, takaritoszemelyzet, hogy a kifutopalya tiszta legyen.Annak is van koltsege,hogy a madarakat tavol tsetsak le es felszallaskor, mert egy galamb a futomuben komoly gondot okozhat.... es meg sorolhatnam, szoval a repteri melo nen csak abbol all,hogy atvizsgalnak meg a csomagod ki es beteszik a gríobe.
2014. jan. 17. 23:04
 9/29 A kérdező kommentje:

azért ennyire nem lehet drága.aránytalanul sok.akkor meg ne úgy hirdessék hogy 40ezer apróbetűvel meg hogy ja hoppá még 30ezer.lehet számolgatni 10ezer utas x 30ezer illeték az 300millió.1millió utas 30milliárd.

rengeteg irányító?sztem egy gépre egy jut a többit és én fizessem?persze azoknak sem kéne annyit fizetni.pár éve sztrájkoltak itthon mert nem volt nekik elég havi nettó egy milla.pofátlanság határtalan.meg a betont sem érnek rá naponta cserélni meg nem is kell,de nem is lehetne a forgalom miatt.és az sem drága.takarítókat sehol sem fizetik túl,fények izzók sem olyan eszméletlen drágák bár gondolom a bolti izzónál drágábbak.de még mindig nem értem hova jön ez ki egy főre ennyire.ha kérnének egy tízest még mindig nem lennék így kiakadva.még az is éves szinten milliárdos bevétel.

2014. jan. 17. 23:07
 10/29 anonim ***** válasza:
Ne irodával menj, az kész átverés show. Mindig saját magam foglalom a repülőjegyet, többnyire az egész illetékestül kijön a feléből annak, mint amennyit az irodák illeték címén elkérnek.
2014. jan. 17. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!