Air France - poggyász problémák. Most akkor mennyit, mit és hogyan?
Sziasztok!
Életemben először fogok repülővel utazni, és támadt néhány kérdésem, amire a honlapon nem találtam választ.
Az van a jegyemen, hogy egy darab 23 kg-os poggyászt lehet magunkkal vinni. Na most: ez akkor feladott poggyász, ha jól értelmezem. Ebbe lehet pakolni folyadékokat (azt sem tudom, most akkor a sampon meg ilyesmi folyadék egyáltalán?). És akkor kézipoggyászt nem lehet felvinni, egy kicsi táskát sem (pénztárcának, személyinek)?
Ja és Spanyolországba utazom, oda ugye elég a személyi (úgy tudom, elég, de én már annyira kivagyok az utazási stressztől, meg hogy semmit sem tudok, hogy áááááááá......)...
:((((
Előre is köszönöm, ha valaki tájékoztat, aki mostanában utazott, mert már a neten is mindenfélét láttam, hogy mégis kell fizetni a poggyászért, pedig a honlapon azt írják, hogy ez az egy ingyenes... még csak a reptéren se voltam sosem, semmit sem tudok.
Tényleg köszönöm a válaszokat!
Az Air France jarata nem fapados, igy nem kell kulon fizetned a feladott poggyaszert. Ha a legolcsobb economyra szolo jegyet vetted meg akkor 1db max 23 kg sulyu feladott poggyasszal+1 kezipoggyasszal utazhatsz mindenfele extra fizetese nelkul. A kezipoggyaszodon kivul ha van egy plusz laptoptaska vagy retikul az nem problema.
A 23kilos nagy borondbe pakolj minden folyadekot/gelt/zselet, ez megy majd a poggyaszterbe. A kezipoggyaszba pedig minden erteket. Penz, fenykepezogep, iratok, elektronikus eszkozok stb.
Az Air France lehet, hogy nem fapados, de ott is Európán belül külön kell fizetni a csomagért. (Vagyis a legolcsóbb jegyben nincs benne, a kicsit drágább jegyet kell választani). Szóval automatikusan nincs mindig benne. Viszont ha a jegyeden az van, hogy benne van az árban akkor minden ok. A feladandóba rakhatsz folyadékot. A sampon természetesen folyadék mi más lenne?
A kézipoggyászról itt találsz bővebb infót: [link]
A személyi elég lesz Spanyolországba, stresszelni meg nem kell inkább élvezd, hogy utazol.
"azt sem tudom, most akkor a sampon meg ilyesmi folyadék egyáltalán?"
Szerinted?? Folyik? Akkor folyadék... Minden folyadék ami folyik, zselé, krém, kenhető...
Ilyeneket max. 10x 100ml-t vihetsz a fedélzeten. De a feladott csomagban bármennyit csak jól csomagold be, nehogy szétfollyon.
"Az Air France jarata nem fapados, igy nem kell kulon fizetned a feladott poggyaszert."
Ezt gondold át még egyszer. Nincs köze a kettőnek egymáshoz. KLM is fizetős poggyászt vezetett be és ahogy írták az AirFrance is már ezek szerint. Fapadosok hozták be ezt divatba, de átvette már sok más cég. Amúgy teljesen jogosan: rengetegen utaznak egyetlen aktatáskával mondjuk. Miért is fizessenek ők ugyanannyit mint aki feladott poggyászt is visz?
Köszönöm a válaszokat!
Akkor nagybőrönd, kisretikül, laptopot nem viszek :D ami megzavart, hogy a jegyemen az van, 1 pc max. 23 kg luggage, vagy valahogy így. De akkor e mellé még lehet egy kézit is a fedélzetre vinni.
Köszi még egyszer!!! :)
Majd ha leszálltam a repülőről, nem fogok stresszelni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!