Hamé májpástétom felvihetö kézipoggyászban vagy ki fogják dobni?
attól függ, hová mész
ha olyan országba, ahová semmilyen húst, húskészítményt nem lehet bevinni, akkor kidobják felszállás előtt
"Egyáltalán nem szerepelt a kérdésben, hogy gépre akarja felvinni. Lehet, hogy hegyre."
A repülés kategóriában tette fel a kérdést. Akkor szerinted hegyre akarja felvinni? :)))
Kérdező: necces. Próbáld meg, de ne csodálkozz akkor se ha kidobják. Minden kenhető, zselés dolog folyadéknak számít, amit pedig tilos felvinni.
Ellenben nem tudom mekkora a cucc, mert utasonként maximum 10 darab, egyenként max 100ml folyadék felvihető. Tehát ennek keretében, ha 100ml alatti a termék akkor mégiscsak felvihető a folyadékra vonatkozó szabályoknak megfelelően(tehát max. 1 literes, újrazárható zacskóban).
De persze az is lehet hogyha csak egyszerűen benne felejted a táskában akkor se veszik észre átvilágításnál, vagy nem foglalkoznak vele. Én csak azt írtam le, hogy a szabályzatuk szerint ez már folyadéknak minősül, ha szigorúan vesszük.
Ez nem Budapest függő. Szabályok egységesek csak az emberek szubjektívek akik betartatják. Tudod azért a budapesti repteret párszor megbüntették már európai hatóságok amiért túl laza volt a biztonsági ellenőrzésnél. És igen, ilyenkor elgondolkodtató, hogy a nagyon laza olasz reptéren miért engednek meg sok mindent és őket miért nem cseszteti a hatóság emiatt. Bár nem teszem hozzá volt már táskában felejtett csavarhúzó ami Budapesten átmenet, olasz reptéren visszafelé kukába került.
Szóval ne a magyar reptérre haragudj, pláne ne arra a szerencsétlen magyar munkásra, aki csak próbálja jól végezni a munkáját, hanem a hülye szabályokra elsősorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!