Milyen egy repülőgépen utazni?
Még soha nem repültem,nem is értek a repüléshez,sőt repülőt még közelről sem láttam csak úgy,hogy mennek magasan amikor csíkot húznak ,viszont hamarosan megyünk Spanyolba repülővel és érdekelne,hogy mire számíthatok.
Kényelmesek az űlések,van étel felszolgálás,sok idő az út Magyarországtól Spanyolországig,le lehet húzni az ablakot úgy mint a vonaton és nézegetni?
Előre is köszönöm a válaszokat.
"le lehet húzni az ablakot úgy mint a vonaton és nézegetni"
És van aki komolyan is veszi...
Na ezek az igazi trollok!!
Én úgy tudom, hogy Pestről csak fapados megy. Ryanair és Wizzair. Ez esetben minden lesz csak pénzért cserébe. Ha fizetsz lesz "jó" ülőhelyetek, kaja, ital. Ha nem akkor küzdeni kell a helyekért és nem kapsz semmit. Ez csupán a komfortérzetet rontja, 2 és fél órát ki lehet bírni ezek nélkül is. Mivel fapados -> kis lábhely, nyomoronc ülések, esetleg még csak hátradönteni sem lehet őket. Reptereken számíts sétálásra, mert busz nem hiszem, hogy lesz mindig.
Ennyit a minőségi és full extrás fapadosokról.
Maga a repülés:
Ülj ablak mellé, mert megéri. Már írták lehúzni nem tudod, (ha lehúznád de-kompresszió lépne fel és a túlnyomás miatt minden kirepülne azon az ablakon ami kifér, ahogy az oxigén is, nem lenne túl jó).
Felszállás: belenyomódsz az ülésbe, nagyon érdekes érzés, leírni nem lehet, csak megtapasztalni, ha ültél már valami sportautóba, kb. olyan. Elemelkedést viszont már tényleg nem lehet elmondani, esetleg vidámparki élményekre emlékeztethet, de mégsem olyan...
Ezek után ha szerencséd van, nincs szél, turbulencia, akkor már csak a hangját hallod a 2 hajtóműnek, simábban megy mint bármely egyéb utazási eszköz.
Leszállás a pilótán múlik, vagy odavágja, vagy nem, minden esetre lehet érezni, ha leszálltatok és ahogy a futómű földet ér.
Én azt mondom, hogy nézz meg egy videót youtube -on. Beírod a légitársaságot amivel mész, aztán megnézel egyet.
Jó utat !
" Reptereken számíts sétálásra, mert busz nem hiszem, hogy lesz mindig."
Mihez is kéne a busz? Utashíd("csáp") van Madridban is, Barcelonában is. Szóval a gépről közvetlen az épületbe érkeznek az utasok.
Ferihegyen mondjuk nem, de az a kis séta nem árt úgyse, és valahogy a vonatnál se szokta senki zokon venni ha nem viszik a seggét a pályaudvar bejárattól a vonat ajtókig. :-D szóval sose értettem ezt miért kéne más legyen repülővel.
Tisztelt 18. !
Sajnos igazad van, manapság a sok igénytelen reptér és fapadosok miatt az emberek már nem tisztlik a repülést, és nem úgy gondolnak rá, mint valami különleges, színvonalas élmény. Sajnos ez van. De hidd el nekem, sokkal kényelmesebb egy ablak előtt ücsörögve nézni a gépeket és várni, hogy kinyissák az utashidat, minthogy buszon nyomorogni :)
Ne hozzuk egy kalap alá a repülést a vonattal ! Főleg ne ebben az országban !
Nem értek egyet. Én nagyon örülök, hogy nincs már az a luxus a repülés körül és így ma már a repülés mindenkié. Az is csak egy közlekedés eszköz mint a busz vagy a vonat.
Aki luxust akar az vegyen vagy béreljen magán gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!