Mi van akkor ha mondjuk hóvihar miatt törlik a járatot?
Mi történik akkor, ha mondjuk decemberben, amikor repülnék haza Helsinkiből hóvihar miatt a járatot törlik? Akkor egy későbbi géppel repülhetek vagy elúszik a repülőjegyem, amit már nyáron lényegében megvettem? És újra kell vennem vagy mi történik ilyenkor?
Vagy utazhatok ugyanazon légitársaság, de későbbi gépével?
Első ilyen téli utam lesz és ettől tartok egy kicsit, hogy pont hóvihar lesz aznap, amikor mennék haza.
Köszi a segítséget!
ülhetsz a váróban, általában osztanak a jegy bemutatásával üdítőt, kekszet vagy adnak kupont, amit beválthatsz valamelyik ott lévő kajáldánál
és persze a következő géppel elrepülhetsz, pótolni fogják a gépet, ha már lehet repülni, nem kell új jegyet venned, nem vész el a jegyed, csak később érkezel
Szerintem bízd rá magad a légitársaságra, és az időjárásra.
Ha nem görcsölsz ezen túl sokat, többnyire sem hó, sem motorhiba nem történik. Ahogy az lenni szokott.
Ha meg akár hó, akár hajtómű leállás lesz, ráérsz akkor segítséget kérni.
Elúszik a repülőjegyed és újat kell venni??? Ember, te nagyon nem vagy tisztában a jogaiddal, gyorsan olvass utána!!
Röviden:
Ha időjárás miatt törölnek akkor utazhatsz később vagy visszafizetik a vételárat. Kártérítés nem jár.
Ha a légitársaság saját hibája a törlés akkor pedig ezen felül még kártérítés is járhat (250-400 euro)
Olyan nincs, hogy elveszik a jegy, kivéve persze ha nem jelensz meg, de az már a te hibád :)
Köszönöm a hasznos válaszokat! :)
Megnyugodtam, de nagyon.
Én amúgy Espoo-ban élek és az első téli haza repülésem lesz most. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!