Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha nem saját gyerekkel utazunk...

Ha nem saját gyerekkel utazunk, kell akármilyen papír, vagy engedély a repüléshez?

Figyelt kérdés

Barátnőm keresztlányával szeretnénk Svédországból, Magyarországra utazni, és a kislány (7) szülei azt mondták, ők úgy tudják, kellenek papírok, (szülői beleegyezés stb) ha nem a saját gyerekünk...

Én kételkedem ebben de jobb megkérdezni.

2013. okt. 19. 18:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Miért szívatnám szerinted? Nekünk kellett hivatalos fordítás. Lehet, hogy nem kérik mindenkitől meg mindenhol, tőlem kérték.
2013. okt. 20. 12:37
 12/12 anonim ***** válasza:

Bocs, de nem Romániába mentetek vagy román állampolgárok vagytok? Mert náluk még közjegyző meg mindenféle papír kell akkor is, ha csak az egyik szülő utazik a gyerekkel. Viszont átlag európai országok közötti utazáskor erősen függ az ügyintézőtől. Én egyedül utaztam a gyerekekkel, volt nálam az apától igazolás, de nem kérték. Barátnőmtől sem aki rendszeresen repül egyedül a gyerekeivel, de ismerősi körben előfordult, hogy kérték. Semmi fakszni, szimpla nyomtatott papír az apától két tanúval aláíratva.

Ha pedig nem szülővel utazik, akkor nagyobb az esély, hogy kérnek valami papírt, de nem kell cifrázni.

Amúgy pár hónapja segítettem egy fiatal magyar lánynak külföldön a jegyvásárláskor, az ügyintéző megkérdezte, hogy elmúlt-e 18, mert ha nem, akkor a jegyét sem veheti meg (a saját nevére szóló bankkártyáját használta volna) szülői engedély nélkül.

2013. okt. 20. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!