Ha nem saját gyerekkel utazunk, kell akármilyen papír, vagy engedély a repüléshez?
Barátnőm keresztlányával szeretnénk Svédországból, Magyarországra utazni, és a kislány (7) szülei azt mondták, ők úgy tudják, kellenek papírok, (szülői beleegyezés stb) ha nem a saját gyerekünk...
Én kételkedem ebben de jobb megkérdezni.
Szerintem elég egy nyilatkozat, jobb angolul, hogy ne legyen probléma.
Annyi elég benne, hogy mi XY és ZY (útlevél és egyéb adatok) hozzájárulunk, hogy AB (adatok) a gyermekünkkel (adatok) ekkor és ezen a járaton Magyarországra utazzon.
+ két tanúval írassátok alá.
Nem kell cifrázni, ennyi szerintem elég.
Ez a hivatalos állásfoglalás:
A kiskorúak utazásához az érvényes útlevél vagy személyazonosító igazolvány mellett a gondviselő hivatalos (legalább két tanúval ellátott) írásbeli hozzájárulása ajánlott, amennyiben ő nincs a kiskorúval, tehát a kiskorú egyedül vagy más felnőtt kíséretében utazik.
Tehát ajánlott.
Ajánlott de amúgy nem kötelező. Szóval ilyen biztos ami biztosnak jó ha van, de úgyse fogja senki sehol kérni.
Na persze ha román állampolgárok vagytok akkor más a helyzet... ott 18 éves korig kötelező, még a wizzair is felhívja erre a figyelmet románok esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!