Mennyi cigit lehet vinni kézi poggyászban a WizzAir-en? Ukrajából, mivel ott olcsóbb sokkal a cigi.
NAV oldalán fent van mennyi a max amit behozhatsz.
Viszont ha ilyesmiket hozol a poggyászod lesz sokba..
megéri?
Előző: kézi poggyász ingyenes ha csak azt hoz.
Kérdező mindegy milyen légitársasággal jössz, az adott ország vám szabálya számít ahova mész. Tehát a magyar vám szabályok jelen esetben!
Én ezt találtam:
"- 200 db cigaretta, vagy
- 100 db szivarka (darabonként 3
grammnál nem nagyobb tömegű),
vagy
- 50 db szivar, vagy
- 250 gramm fogyasztási dohány"
Ez akkor van ha EU-n kívülről hozod be, tehát pl. Ukrajnából ÉS csak akkor ha légi úton hozod!!! De a kérdés ugye erre vonatkozott.
(Amúgy ha nem légi úton hozod akkor ezen mennyiségek ötöde a legálisan megengedett!)
"Kocsival/vonattal 2 dobozt hozhatsz be vámmentesen. Hogy repülőnél máshogy van-e, azt nem tudom."
Ha 19 szál van egy dobozban (nem cigizek, de úgy tudom) akkor egészen pontosan 2 dobozzal és még 2 szállal hozhatsz :)
És igen, repülőre másképp van, 5x annyi megengedett, mint bármely más módon. Hogy ez az eltérés miért van azt nem tudom biztosan, de valami logika azért lehet benne: repülővel nem jársz ki napi szinten, míg ha gyalog is lehetne ennyit behozni akkor elég nagy szürke/fekete biznisz menne.
köszönöm szépen a válaszokat! :)
sokat segítettetek :D
bár a 200 dobozt kicsit soknak tartom, lehet, hogy elírást volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!