Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Online check-in, vagy elég a...

Online check-in, vagy elég a reptéren is?

Figyelt kérdés
Az expedian vettem meg a repülőjegyemet és kaptam egy kódot amivel tudok online becsekkolni. Viszont én jobban szeretem, mikor a reptéren odamegyek és akkor megkapom a jegyemet, nagyobb biztonságérzést ad nekem. Szóval a kérdésem az lenne, hogy elég-e, hogy a reptéren kapom meg a jegyem, vagy kötelezően online kell becsekkolni? A légitársaság egyébként China Airlines.
2013. okt. 16. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Mehetsz a reptéren is. De mi az hogy nagyobb biztonságérzetet ad? Mihez? Attól nem fog könnyebben vagy nehezebben lezuhanni a géped, hogy te online utasfelvételt csináltál vagy reptérit. Ilyen marhaságot is ritkán olvasni, hallod! :D
2013. okt. 16. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:
megcsinálhatod a reptéren is, de azt én sem értem, hogy mitől ad ez nagyobb biztonság érzetet, mint az online check-in. egy repülőút biztonsága nem azon múlik hogy hol és hogyan csekkolsz be.
2013. okt. 16. 15:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Én szinte mindig a reptéren csekkolok be. Nekem a kedvencem a reptéri automata, ott 2 perc alatt be lehet csekkolni.

Ha nincs automata, akkor pultnál kell, lényeg, hogy időben légy ott, mert ha otthon nem csekkoltál be otthon, akkor egyértelműen több időre lesz szükséged a reptéren. Engem is megnyugtat a reptéri ügyintézés, legalábbis hosszú út esetében, így biztos vagyok benne, az átszálláskor minden szükséges papír nálam van. Tudom ez bután hangzik, de ilyen utazásoknál szerintem jóval egyszerűbb így, mint otthon bogarászni, hogy tényleg végig be vagyok csekkolva, nemcsak az első útra..

2013. okt. 16. 15:23
 4/7 anonim ***** válasza:

" jóval egyszerűbb így, mint otthon bogarászni, hogy tényleg végig be vagyok csekkolva, nemcsak az első útra.."

Ja, mert aztán az online check-in olyan bonyolult, mi? Csak követni kell a lépéseket, adatokat megadni, semmi több. A reptéri ügyintéző sem csinálja másképp.

2013. okt. 16. 15:35
 5/7 anonim ***** válasza:

"reptéri ügyintéző sem csinálja másképp."

Naja... ráadásul te a sajátodat 8x-10x átnézed, az ügyintéző meg futószalagon csinálja és te vagy neki az aznapi 200 utasból az egyik oszt kész. Na nem mintha olyan nagyok sok dolgot el lehetne rontani... :D

2013. okt. 16. 15:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen lehet bonyolult, mert a gyűjtőoldalakon (mint amit a kérdező is használt) hosszú utakon gyakran varriálnak a járatokkal. Én utaztam már Hongkongba Finnair+Cathey párossal. Na ezt online elintézni nem mindig egyszerű, mert ha a Finnair oldalára megyek nem tudok a Catheyra tovább menni. Ezek ráadásul csak kb. 24 órával indulás előtt érhetőek el, így szinte utolsó pillanatban kell a második gépre is csekkolni. Ilyenkor meg tényleg egyszerűbb ott helyben megcsinálni.

Itt nem arról van szó, hogy Budapest-London utra becsekkolok online, mert egyértelmű, hogy az rém egyszerű.

2013. okt. 16. 16:49
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A biztonságérzetet úgy gondoltam, hogy minden szükséges papír megvan akkor és nem kapom a kapunál azt, hogy hé te fel sem szállhatsz, stb :) Nem úgy, hogy nehezebben zuhan le a gép :D Mindig is, mikor repültem a pultnál csekkoltam be és azt jobban szeretem, megszokottabb. Ráadásul most fogok először egyedül repülni és nem kis távolságot, Bécstől Japánig egyszeri átszállással.

2013. okt. 16. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!