TÖRZSUTAS PROGRAM! Hogy és hol kell belépni a Törzsutas programokba? Pl. : Wizzair, Ryanair, Easyjet stb.
A RYANAIR-nak egyáltalán van-e Törzsutas programja, mert hiába magyar az oldaluk, én nem találtam sehol.
A WIZZAIR-nél tudom, hogy van ez a WIZZ CLUB CARD vagy mi, ott a kedvezmények egyértelműek, de nem tudom, hogy e kártya egyenlő-e a törzsutas programmal.
Mint írtam a Ryanair-nál ilyet nem is láttam.
A fapadosoknak nyilvánvalóan nincsen törzsutas programja, mert az ingyenes kedvezmények nyújtását jelentené, ami szembemegy az alapelveikkel.
A Wizz Club Card is egy pénzért megvehető kedvezménycsomag.
Hagyományos légitársaságoknak van csak törzsutasprogramja, de náluk is csak akkor tudsz érdemben mérföldet gyűjteni, ha nem a legolcsóbb árkategóriájú Y-os jegyekkel utazol.
Csak abból indultam ki, hogy a Wizz ClubCard esetében évi 8990 Ft-ért olyan kedvezményt kapok, hogy utanként, tehát útvonalanként, 2900 Ft-ot levonnak. Ami nagyon jó, hiszen 2-3-4 út alatt már simán visszajön az ára, főleg ha esetleg csoportosan megyünk, pl 5-6-10 fővel, akkor már bőven az első úton visszajött az ára.
Kár, hogy a többi fapadosnál ilyet nincs akkor. :(
De azért köszönöm a választ természetesen.
Ejha, na valami ilyesmire gondoltam.
Amúgy itt hány %-ot adnak vissza. Lehet hogy kicsit pontatlanul fogalmaztam, tehát a lényeg, hogy mi a pont számítás lényege?
100.000 Ft-os vásárlás után pl 2%-ot, tehát 2000 pontot adnak vissza, és mondjuk 1 pont az 1 Ft vagy hogy működik nálatok?
Ha a wizzairt kérdezed akkor az kicsit itt össze lett kavarva...
Náluk van klub tehát (nem kártya, nem kapsz semmifajta kártyát, ez csak egy állapot)
ekkor olcsóbb jegyeket tudsz venni magadnak és még max. 9 utastársnak is, aki veled egy foglalásban szerepel.
Illetve van az Erste Bankkal szövetkezve wizzair betéti valamint wizzair hitelkártya. Ezekkel lehet pontokat gyűjteni: minden wizzair vásárlás után 4%, minden egyéb kártyás vásárlás után 2%. Ráadásul első három hónapban ennek háromszorosát adják. Ez nem kevés... okosan használva (=mindig mindent kártyával fizetve) simán kijöhet évi 100 ezer feletti összeg. Ami aztán 1 pont = 1 Ft alapon elkölthető a wizzairnél.
Nem a Wizzair-ről kérdeztem a pontszámítást, de épp az lett volna a következő kérdésem.
A Wizz-nél ez szuper ahogy leírtad, és tényleg durva hogy az első 3 hónapban ennek a 3-szorosát kapom meg.
Azért az 6 - 12% vissza szebbe, ami nagyon-nagyon jó.
Főleg ha te foglalsz pl 5-8-10 havernek is egyszerre.
nagyon jó, tényleg nagyon jó.
A rendes légitársaságoknál az utazott mérföldek száma a lényeg, nem a jegy ára. Van egy csomó foglalási osztály, a legszigorúbb, vétel után semmiben sem módosítható turistajegyes Y-osztálytól kezdve a teljesen flexibilis, átruházható Business class jegyekig, természetesen ugyanarra a járatra szólva, de akár 5-6x-s árkülönbségek is lehetnek köztük.
Annak függvényében, hogy milyen árkategóriájú jegyet veszel, a mérföldek X %-át (ált. 0-150% közötti érték) jóváírják neked, és ahogy előttem írták, azt be lehet váltani egy teljesen új útra, vagy meglévő út upgradejére is, hogy első vagy üzleti osztályon utazhass a turistajeggyel.
Egy átlag utazó viszont, aki nem évi 24x repül ugyanazzal a légitársasággal, hanem mondjuk évente 2-3x, sosem fog annyi mérföldet összeszedni, ami akármire is beváltható lenne, mert a gyűjtött mérföldeknek is van érvényességük, általában a begyűjtés(repülés) után 2-3 évvel elévülnek, törlődnek a kártyáról. Nyilván, ahogy a neve is mutatja, a törzsutasprogram a törzsutasoknak hasznos, akik havi, heti rendszerességgel repülnek, nem nyaralóknak.
"A Wizz-nél ez szuper ahogy leírtad, és tényleg durva hogy az első 3 hónapban ennek a 3-szorosát kapom meg. "
Igen, valóban iszonyatosan jó, csak sokan már megcsömörlöttek a különböző supershop/lyoness/smart stb. kártyáktól amikkel ehhez képest szinte semmit nem kapsz. Itt tényleg sokat adnak és nem arról van szó, hogy csak a Sparban vagy csak a Tescoban elköltött pénzek után hanem bárhol ha kártyával vásárolok: gáz számla, villany számla, telefon számla, mobil telefon számla, bevásárlás, tankolás, gyógyszertár, repülőjegy (akkor is nem wizzair, csak ha wizzair akkor ugye 4% egy ryanairre meg csak 2%). Szóval gyakorlatilag szinte a havi költésünk nagy része így megy. Kivéve piaci vásárlások és pl. közös költség számla amit nem tudunk kártyával rendezni.
És a jó benne, hogy ezek tényleg olyan költések amiket amúgy is ki kéne fizetni. De hát azért csak jobb így, hogy 2% (első 3 hónapban 6%) visszajön. Plusz persze nem árt, ha sikerül a családban többekkel megegyezned, pl nagyszülők stb. hogy az ő villany, gáz számlájukat is a kártyával fizethesd ők meg odaadják készpénzben. :)
Én nem akarok senkit erre rábeszélni, mert semmi hasznom belőle. Van aki meglátja a lehetőséget, van aki nem és van akinek aprópénz az az évi pár tízezer vagy százezer forint amit ezzel lehet gyűjtögetni így nem érdekli.
Az Erste-Wizzair hitelkártya korábban tényleg nagyon jó volt. A mindenféle magyarországi hűségkártya, törzsvásárlói kártya, stb... kártyákkal szemben értelmes pontgyűjtést lehetett vele csinálni és jelentős kedvezményeket nyújtott.
Két éve átalakították azóta már sokkal kevésbé éri meg, én akkor meg is szüntettem. Vagyis lecseréltem egy másik hitelkártyára, aminek semmi köze légitársasághoz.
A Wizzair Discount Club ettől függetlenül jó dolog. Ha nem a legolcsóbb a jegy és nem egymagad mész, akár egy oda-vissza úton visszahozza az éves tagság árát, utána pedig már egyértelműen pluszban vagy. De simán kijöhet úgyis, hogy már az első út során is megtérül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!