Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Wizzairen tudtatok már kézipog...

Wizzairen tudtatok már kézipoggyászban kivinni gyógyszert?

Figyelt kérdés

Londonba utazok, és szeretném vinni azokat a gyógyszereket amelyeket rendszeresen szednem kell. A honlapon ennyi van írva.

Gyógyszereimet szállíthatom a feladott poggyászban?

A feladott poggyász nem tartalmazhat gyógyszereket. A repülés során szükséges gyógyszereket a kézipoggyászban magával viheti a fedélzetre.

Nekem nem szükséges a repülés során(mondjuk nyilván ezt ők valószínűleg nem tudják), így vajon ki lehet vinni őket, esetleg több havit?

2013. ápr. 30. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
A feladott poggyászba is mehet gyógyszer! A fedélzetre pedig csak annyi mennyiséget vihetsz fel, amennyire útközben szükséged van.
2013. ápr. 30. 09:51
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
A feladottba is mehet gyógyszer, csak nem ipari mennyiségben. 2-3 doboz bőven belefér. A kézibe meg csak annyi, amennyit az orvos előír.
2013. ápr. 30. 09:58
 3/7 A kérdező kommentje:
A gond csak, hogy nekem csak kézipoggyászom lesz, akkor csak egy hónapit vihetek magammal?
2013. ápr. 30. 10:29
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
A kézipoggyászba kizárólag annyi vihető fel, amennyire az út során szükséged lesz. Több dobozt nem rakhatsz bele.
2013. ápr. 30. 10:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Én vittem már a kézipoggyászban is gyógyszert elég sok alkalommal. Nem szedek sokat, így általában 10-20 szem volt összesen, amit beleraktam egy kis dobozba. Az átvilágítás után még csak ki sem vetették, hogy megnézzék, mi az. Persze lehet, hogy csak nekem volt szerencsém.
2013. ápr. 30. 10:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Évente 4-5 alkalommal utazom és még soha nem volt gond. Nálam a kéziben van vagy 5 doboz gyógyszer (migrénes vagyok mindig van nálam fájdalomcsillapító, plusz antibiotikum, mert gyakran felfázom plusz rosszulétre gyógyszerek) még soha nem volt gond vele. Európán kivülre viszek igazolást is magammal, de soha nem kérték még.
2013. ápr. 30. 16:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Vihetsz amennyit akarsz, már ha nem folyadék. Ha folyadék akkor alap esetben max. 100ml-es üvegben és ebből max. 10db-ot.

De ha tabletta akkor ne aggódj, vigyél amennyit akarsz, senki nem fog szólni semmit, nem is kell külön rakni!

Persze nyilván nem ipari mennyiséget vinnél gondolom, de ami neked kell 3 hónapra vagy akár 1 évre azt simán viheted.

(Tök lényegtelen, hogy wizzair vagy más légitársaság. Nincs külön biztonsági ellenőrzés kifejezetten a wizzair utasoknak :) Tehát ugyanott vizsgálják őket ahol az összes többi utast, így a szabályok is ugyanazok.)

2013. ápr. 30. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!