Reptéren elsőbbségi beszállás. Hogy működik?
Nem kell külön részre menni. Mikor megkezdik a beszállítást, szólni fognak, hogy először azok menjenek, akiknek elsőbbségi beszállásuk van. Általában csak páran (~5-10 fő) szokta igénybe venni, szóval attól nem kell tartani, hogy a fél járat elsőbbségis.
Az hogy megéri e, attól függ mik az igényeid. Akkor van értelme, ha nincs kedved 1 órát állni a sor elején, hogy az elsők között juss fel a gépre.
Fapadosnál nem tudom hogy van, de rendes társaságnál ilyenkor a feladott csomag is elsőbbségis, tehát a tied fog először kijönni a szalagon.
Fapadosoknál is van elsőbbségi beszállás, és bárki aki kifizeti a + vételárat érte az igénybe veheti.
Nem tudom most hogy csinálják de régen mindenkinek a beszálló kártyájára írtak egy betűt. Az elsőbbségi beszálló kártyával rendelkezőknek " A " betű szerepelt a kártyán. Majd jöttek a " B" betűsek akik a legkorábban vették a jegyüket majd a "C" akik később majd a " D" akik az utolsó pillanatban vették a jegyüket. A várakozás mindenkinek ugyanannyi idő volt. Majd amikor eljött az idő hogy a gépre felszálljanak az emberek akkor elsőnek azok mehettek a géphez akik "A" betűs kártyával rendelkeztek. Ők voltak az elsőbbségiek. Kismamák, betegek, és akik + pénzt fizettek. Így nekik annyi előnyük volt, hogy elsőként a gépen állva oda ülhettek ahová akartak, mivel fapados járatokon nincs helyfoglalás.
Majd jöttek a "B" beszállókártyásak, így még ők is tudtak válogatni az ülések között. Majd a "C" és a "D" kártyásak. Ők már odaültek ahol volt hely. Ez akkor rossz amikor ketten vagy hárman utaztok, és már nincs olyan hely ahol egymás mellett lehetne ülni, ezért külön ülnek a párok..
Hogy megéri-e elsőbbségi kártyát igényleni?? Ha egyedül utazol, akkor nem. Akkor totál mindegy hol ülsz. Ha jó korán vetted a repülőjegyeket, akkor sem, hiszen akkor az elsőbbségi után rögtön a gépen vagy, és még van idő dupla helyet keresni,. Ha az utolsó pillanatban vetted a jegyet és párban vagy többen utaznátok akkor megéri ha egymás mellett akartok ülni.
ma 12:12
ezért is írtam hogy nem tudom most hogy megy de régen így volt.. 2009-ben még tuti így volt mert akkor repültem haza utoljára. Azóta inkább kocsival megyek haza..
A Ryanair-nél még busz sincs, gyalogolni kell.
Hamarosan a Wizzair-nél is ez lesz vagy már van is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!