Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Reptéren elsőbbségi beszállás....

Reptéren elsőbbségi beszállás. Hogy működik?

Figyelt kérdés
Ha kérek elsőbbségi beszállást akkor ez fizikailag, hogy működik? Szólítanak beszállásnál vagy külön részre kell menni? Megéri? Ha mindenki igényli az adott járaton ( vagy sokan ) akkor mi a sorrend? :) Ryanair vagy Wizzair. Köszönöm a segítséget!

2012. nov. 8. 10:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
1%
Elsöbbségi beszállást nem lehet csak úgy "bemondásra" igényelni. Valami komoly indok kell hozzá: pl. csecsemö, súlyos fogyatékosság, komoly túlsúly, mozgásképtelenség, ....
2012. nov. 8. 10:16
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Hogyne lehetne be mondása igényelni. Plusz költsége van, ennyi. Ha betegség vagy kisbaba van, akkor külön költség nelkul is előre mehetsz. A beszállásnal van egy tábla, hogy elsőbbségi be szállásra jogosultak oda álljanak sorba.
2012. nov. 8. 10:30
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell külön részre menni. Mikor megkezdik a beszállítást, szólni fognak, hogy először azok menjenek, akiknek elsőbbségi beszállásuk van. Általában csak páran (~5-10 fő) szokta igénybe venni, szóval attól nem kell tartani, hogy a fél járat elsőbbségis.

Az hogy megéri e, attól függ mik az igényeid. Akkor van értelme, ha nincs kedved 1 órát állni a sor elején, hogy az elsők között juss fel a gépre.

Fapadosnál nem tudom hogy van, de rendes társaságnál ilyenkor a feladott csomag is elsőbbségis, tehát a tied fog először kijönni a szalagon.

2012. nov. 8. 11:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Fapadosoknál is van elsőbbségi beszállás, és bárki aki kifizeti a + vételárat érte az igénybe veheti.

Nem tudom most hogy csinálják de régen mindenkinek a beszálló kártyájára írtak egy betűt. Az elsőbbségi beszálló kártyával rendelkezőknek " A " betű szerepelt a kártyán. Majd jöttek a " B" betűsek akik a legkorábban vették a jegyüket majd a "C" akik később majd a " D" akik az utolsó pillanatban vették a jegyüket. A várakozás mindenkinek ugyanannyi idő volt. Majd amikor eljött az idő hogy a gépre felszálljanak az emberek akkor elsőnek azok mehettek a géphez akik "A" betűs kártyával rendelkeztek. Ők voltak az elsőbbségiek. Kismamák, betegek, és akik + pénzt fizettek. Így nekik annyi előnyük volt, hogy elsőként a gépen állva oda ülhettek ahová akartak, mivel fapados járatokon nincs helyfoglalás.

Majd jöttek a "B" beszállókártyásak, így még ők is tudtak válogatni az ülések között. Majd a "C" és a "D" kártyásak. Ők már odaültek ahol volt hely. Ez akkor rossz amikor ketten vagy hárman utaztok, és már nincs olyan hely ahol egymás mellett lehetne ülni, ezért külön ülnek a párok..

Hogy megéri-e elsőbbségi kártyát igényleni?? Ha egyedül utazol, akkor nem. Akkor totál mindegy hol ülsz. Ha jó korán vetted a repülőjegyeket, akkor sem, hiszen akkor az elsőbbségi után rögtön a gépen vagy, és még van idő dupla helyet keresni,. Ha az utolsó pillanatban vetted a jegyet és párban vagy többen utaznátok akkor megéri ha egymás mellett akartok ülni.

2012. nov. 8. 11:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A Ryanair-nél úgy működik, hogy minden sorbanállós helyen van egy priority sor és egy normál sor. A priority-n nem szokott nagy sor lenni, én eddig 4-5 embert láttam ott állni. A priority sort nyitják meg először és utána jönnek a normál utasok.
2012. nov. 8. 12:08
 6/13 anonim ***** válasza:
Utolsó: ezek a betűk már nagyon nagyon régen nincsenek (több éve), pláne fapadosoknál. Mióta online checkin van, teljesen mindegy ki mikor érkezik, csak az számít, hogy hol állsz a sorban.
2012. nov. 8. 12:12
 7/13 anonim ***** válasza:

ma 12:12

ezért is írtam hogy nem tudom most hogy megy de régen így volt.. 2009-ben még tuti így volt mert akkor repültem haza utoljára. Azóta inkább kocsival megyek haza..

2012. nov. 8. 12:14
 8/13 anonim ***** válasza:
Azt még nem írta le senki, ha busz visz a váróból a géphez (a fapadosokat általában nem rakják csőre nálunk), akkor a busz elejébe kell szállni, mert amikor megáll, akkor először csak az első ajtót nyitja ki, amíg kiszállnak az elsőbbségisek, majd utána a többit.
2012. nov. 8. 22:29
 9/13 anonim ***** válasza:

A Ryanair-nél még busz sincs, gyalogolni kell.

Hamarosan a Wizzair-nél is ez lesz vagy már van is.

2012. nov. 8. 22:43
 10/13 anonim ***** válasza:
Akkor akinek elsőbbségije van, az 2 perccel előbb gyalogolhat. Vicces! :-(
2012. nov. 8. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!