A repülőjegyet ki módosíthatja/mondhatja le , aki a bankkártyájával kifizette, vagy akinek a nevére szól a jegy? (Különböző személyek esetében)
Figyelt kérdés
márc. 22. 10:08
2/18 A kérdező kommentje:
"A repülőjegy módosítását vagy lemondását általában az végezheti el, akinek a nevére a jegy szól (az utas), függetlenül attól, hogy ki fizette ki. A légitársaságok az utas adatait veszik alapul, és jellemzően csak az ő kérésére hajtanak végre változtatásokat. "De gyakorlatban ez hogy működik?
márc. 22. 10:36
4/18 A kérdező kommentje:
Milyen adatokat? Aki megvette csak a nevet, címet és a születési adatokat tudja, az elég hozzá? Vagy szükséges hozzá az utazó igazolványa, vagy annak száma pl.?
márc. 22. 10:54
5/18 anonim 

válasza:

Adatok= utas(ok) adata(i), foglalási kód, és a járatok adatainak ismerete sem árt (dátumok, célállomások, járatszámok)
6/18 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem mert vettek nekem egy repülőjegyet. Aki nekem vette azzal kapcsolat megromlott, nincs kommunikáció. A foglalás még él. Akkor ezek szerint semmi garancia nincs arra hogy ez megmarad akár pl. indulás előtt 1 nappal is törölheti? Én pedig a reptéren szembesülök ezzel?
márc. 22. 11:14
7/18 anonim 

válasza:

Ezek alapján lehet, de egy kérdés: szerinted miért mondaná le? A pénzt valószínűleg úgyis bukta, akkor csak pusztán szívatásból? Hátha nem...
Azt honnan tudod, hogy még él a foglalás?
Amúgy te tudod a szükséges adatokat?
Becsekkolni tervezel online? Ha igen, akkor utána már gondolom tuti nem lehet lemondani, szóval biztos nem a reptéren szembesülsz vele...
8/18 A kérdező kommentje:
Él a foglalás az adatokból látom.
A foglalás törlésének költsége, kisebb mint jegy ára. Simán törölheti ezért is, szivatásból is. A pénzt nem bukta el kifizettem kp-ban.
márc. 22. 13:15
9/18 anonim 

válasza:

Az út előtt meg kell csinálni az online check-int ahol megkapod a QR kódot amivel átléphetsz a kapun. Ezt eleve nem engedné a rendszer, ha az illető lemondta a jegyet.
10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
márc. 22. 15:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!