Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Nagy testű kutyák szállítása...

Nagy testű kutyák szállítása a személyi repülőjegyekhez viszonyítva mennyibe szokott kerülni? A személyi jegy árazása is csupán turista osztályt jelent, nem elsőt. 🙂 Csak utazásra használnánk a repülőt, szolgáltatások és extra kényelem nem számít.

Figyelt kérdés
Ha valakit esetleg ez érdekel: Kazahsztán, Marokkó és egyszer az Ománi szultanátus a három úticél, illetve két fő és három orosz agár (borzoi) repül(ne, ha nem lesz/lenne méregdrága nagy testű, igaz pehelysúlyú kutyák szállítása repülőn). A többi - európai - desztináció nem okoz gondot, oda az MAN TGE-vel mindig eljutottunk, így Európa miatt nem kellett/kell soha repülünk.

jún. 19. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75 és 400 euro között van az ára a KLM-nel. Uticel és súly, meret függő.
jún. 19. 18:49
 2/12 anonim ***** válasza:
17%

Azt remélem felfogod, hogy esélytelen, hogy 3 borzojt kabinban tudj szállítani, csak a csomagtérben, kennelben.

Nagyjából az elmebetegség kategóriába illő gondolat nyaralásokra így magatokkal hurcolni szerencsétleneket. Fajtájuknál fogva még simán szívrohamot is kaphatnak a stresszről.

jún. 19. 19:31
 3/12 A kérdező kommentje:

Miért? Milyen hatás lenne egy kennel rájuk nézve? Érdekel, nem kötözködöm.

Nagyon nekem (pontosabban: kettőnknek) estél, egy már jóval higgadtabb hangvételű magyarázattal tartozol nekünk.

jún. 19. 19:36
 4/12 anonim ***** válasza:
Milyen célból vinnéd magaddal a kutyákat? Reptéren dolgozom, tudok tanácsot adni.
jún. 19. 22:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Az a 75 euro erősen naív tipp. Ekkora állatok csak a cargo holdban utazhatnak és mindegyik külön szállítóban. Vigyázat, nem mindegyik légitarsaság szállít állatokat
jún. 19. 23:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Hogy mellettünk legyenek mikor megérkezünk (négyesnek írtam). Jó pár hétről van szó.
jún. 19. 23:51
 7/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, semmi bajuk nem lesz, de jó sokba kerülne. Viszont tilos benyugtatózni őket az útra!
jún. 20. 00:07
 8/12 anonim ***** válasza:

5

Nem tipp, a KLM hivatalos oldalán szerepel.

jún. 20. 06:23
 9/12 anonim ***** válasza:
53%

Az Európán belüli utazásnál lehetséges. De a kérdező Kazahsztánt, Marokkót és Ománt nevezte meg úticélként. A legolcsóbb módja az állatszállításnak a PETC vagyis pet-in-cabin, de ez 3 agárnál nyilván nem játszik. A cargo hold mindig drágább mint a PETC és személyes tapasztalatból mondom, hogy Európán kívülre még egy 8 kilónál hordozóval együtt könnyebb kutyus is €200 PETC az Air France/KLMnél. Tavaly emelték az árat €120-ról. Akkor annál csak drágább lehet a cargo hold és lehet, hogy a honlapot még nem is frissítették. Ráadásul a holdban is csak akkor mehetnének EGY kennelben, ha összesen nincsenek 14kg, ami 3 felnőtt orosz agárnál kizárt. Vagyis 3x annyi amennyi. Aztán légitársasága válogatja. Az Egyesült Királyságba például légi úton egyáltalán nem lehet állatot bevinni magánemberként. A Eurowings pl. viszont sunyi, mert ha két részletben, átszállással repülsz, akkor kétszer számolja fel a díjat. Szóval mindennek alaposan utána kell nézni, mert találkoztam én már olyan ügyfélszolgálati dolgozóval, aki rosszul tudta a dolgokat például. A fapados trio viszont egyáltalán nem szállít állatot. Sehogy

Azt még hozzátenném, hogy nagyon fontos a célország beviteli szabályainak pontos ismerete, mert ha valamibe belekötnek, simán elvehetik az állatot és nem lelkiznek, elaltatják. Mindenre föl kell készülni.

Én már utaztam állattal pl. Thaiföldre úgy, hogy a vámos fölött a falon fent volt egy felirat, hogy ha bármilyen törvénysértésen kapnak az állat behozatalával kapcsolatban, az 2 év letöltendővel büntetendő. Aztán amikor kifizettem az egyenruhások által követelt díjat, az őrnagy elegánsan a fölső zsebébe csúsztatta a bankókat. Gondolom ott lehetett az államkincstár. Aztán hirtelen eszébe jutott valami, kivett pár papírpénzt és az irnoknak is adott belőle.

jún. 20. 13:10
 10/12 anonim ***** válasza:

9

Ess neki megegyszer: "75 és 400 euro között van az ára a KLM-nel. Uticel és súly, meret függő."

jún. 20. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!